Pauza s-a sfârșit! Gimnaștii lugojeni, convocați la lotul național

Doi dintre cei mai valoroși gimnaști lugojeni, ai ultimilor ani, multipli medaliați și campioni naționali, au fost cooptați pentru un stagiu de pregătire cu loturile naționale de juniori și seniori.

Antrenamentele grupei de juniori sunt programate pentru perioada 1-15 iulie și se desfășoară în cadrul centrului național olimpic de la Izvorani, iar seniorii se reunesc la Complexul Lia Manoliu din București unde se vor pregăti în următoarele luni.“Odată cu începutul lunii iulie va debuta, după o lungă pauză, un nou stagiu de pregătire centralizată pentru loturile de juniori și seniori. Au fost cooptați sportivii avuți în vedere pentru selecția la Campionatul European, ce va avea loc în perioada 3-13 decembrie la Baku, în Azerbaidjan. Cu lotul juniorilor se va antrena Norbert Marcu, în vârstă de 15 ani, iar seniorilor li se va alătura Rafael Szabo, în vârstă de 19 ani, care a avut prezențe bune la europenele din anii trecuți. La Izvorani și-a anunțat prezența și vicepreședintele Federației Române de Gimnastică, Dan Grecu, care va coordona pregătirea alături de Cornel Burduhosu și Emil Popescu, antrenori la lotul național de juniori de la Reșița. Seniorii se vor pregăti sub îndrumarea lui Marius Urzică, antrenorul principal al lotului. Din lotul de sportivi care va face deplasarea la Izvorani mai fac parte frații Robert și Gabriel Burtănete, Raul Șoica, Nicolae Bera, Nicholas Tarcă. Este un lucru pozitiv că sportivii își pot relua activitatea atât în aer liber cât și în săli. Din 18 iulie sperăm să reluăm și pregătirea în cantonamentul oficial al lotului național de la Reșița. Am fost nevoiți să traversăm o perioadă dificilă, fără antrenamente, dar sper să ne revenim și să ne intrăm în ritm cât mai repede”, a spus profesorul lugojean Adrian Meleancă, antrenorul lotului național de juniori de la Reșița.

Gimnastul Marcu Norbert este prezent la lot de trei ani, iar Rafael Szabo are o experiență la cel mai înalt nivel, de cinci ani, începând cu lotul de juniori de la Bistrița.

Articolul Pauza s-a sfârșit! Gimnaștii lugojeni, convocați la lotul național apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*