Pecica merge pe mâna lui Bălu la transferuri: Telescu, Podină și Ștefan își urmează antrenorul de la Dumbrăvița, mijlocașul Oancia și portarul Zamfir au semnat și ei!

Progresul Pecica în varianta Sorin Bălu începe să prindă contur. Tehnicianul timișorean care l-a înlocuit în „galben-albastru” pe Dan Stupar a intermediat patru transferuri din județul vecin, trei fiind fotbaliști cu care a mai lucrat cu succes la Dumbrăvița.

În primul rând, Bălu a insistat pentru sosirea lui Laurențiu Telescu, cândva căpitanul lui ASU Poli în Liga 2-a. Ajuns la 35 de ani, puternicul fundaș central va avea și atribuții de antrenor secund, alături de Ioan Bănățan, șeful centrului de copii și juniori ai pecicanilor. Tot linia de fund va fi întărită cu Cristian Podină (22 de ani), care – în principiu – va evolua în banda stângă în locul lui Sergiu Aldan, plecat la Lipova. Jucător de bandă, dar ofensiv, este și Adrian Ștefan (32 de ani), fotbalist care a mai evoluat în județul Arad acum 9 ani, la Vladimirescu. Tot din Timiș, dar de la Avântul Periam, a sosit și mijlocașul central, Ovidiu Oancia (24 de ani). Până acum, singurul fotbalist arădean acontat de Progresul este portarul de 19 de ani, Rafael Zamfir, care a evoluat în ultimele sezoane la Crișul Chișineu Criș, dar acum UTA l-a împrumutat la Pecica.

Ceilalți fotbaliști din vechiul lot rămași pe loc sunt: Iosub, Țugulescu, Wild, Bozian, Capătă, Arsene și Moraru. „Antrenorul Sorin Bălu a negociat în limitele nostre salariale și a reușit câteva transferuri bune pentru Liga 3-a. Mai căutăm un atacant și un mijlocaș central, plus doi juniori de 2002-2003. În linii mari i-am identificat, dar trebuie să semnăm actele. Ne vom reuni pe 5 iulie, iar în perioada 18-24 iulie vom efectua un cantonament la Hațeg. Ca și în iarnă, ne vom caza la Vila Veche, antrenamentele le vom face pe terenul echipei locale, cu care vom disputa și un meci amical”, ne-a mărturisit Cristi Pilan.

Totodată, directorul sportiv al Progresului a bătut în cuie și programul de amicale al verii, cu adversari precum: CS Beliu (10 iulie), Crișul (17 iulie), Hațeg (28 iulie), Buziaș (31 iulie), Curtici (4 august), Cermei (7 august), Ghiroda (11 august), Dudeștii Vechi (14 august), Avântul Periam (21 august). Pe 11 august, Pecica va evolua în turul doi al Cupei României, iar pentru data de 18 august încă nu și-a găsit adversar de amical.

0
0

Articolul Pecica merge pe mâna lui Bălu la transferuri: Telescu, Podină și Ștefan își urmează antrenorul de la Dumbrăvița, mijlocașul Oancia și portarul Zamfir au semnat și ei! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*