Pelici o consideră pe UTA principala candidată la promovare, dar: „Și noi avem așteptări, mai ales că avem doar de câștigat la Arad”

Peste două zile, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc se va afla față în față cu una dintre cele trei formații ce au învins-o în acest sezon. Ripensia întorcea meciul tur, disputat pe finalul lunii august și tăia puțin din avântul arădenilor, care începuseră campionatul ligii secunde cu trei victorii din tot atâtea partide. Până la urmă, „dușul rece” a fost binevenit, atâta timp cât utiștii aveau să piardă următoarea partidă în campionat trei luni mai târziu, contra Rapidului, din postura liderului autoritar al campionatului. Călărașiul a fost cea de-a treia formație ce a învins trupa lui Balint, aflată, însă, la capătul puterilor după 9 meciuri disputate într-o lună de zile.

Așadar, „Ripi” sosește sâmbătă, la Arad, având la rândul ei un moral ridicat după ce a învins-o cu 3-0 pe Metaloglobus în prima rundă a anului. Dincolo de importanța punctelor, mai există și factorul tradiție, ce – teoretic – pune eticheta de derby-ul fostelor campioane din Vest ale vremurilor fotbalului romantic. Altfel, antrenorul timișorenilor susține că echipa sa are doar de câștigat în confruntarea de pe Mureș. „Un joc pe care cred că îl putem numi derby prin prisma vechimii echipelor. Din punct de vedere al clasamentului nu este un derby. UTA este o echipă care încearcă să promoveze în Liga 1, din punctul meu de vedere au prima șansă. Noi încercăm să ne căutăm drumul și să ieșim din zona periculoasă. Au primii doi golgheteri ai campionatului, mijlocași laborioși, doi fundași centrali cu mare experiență, un portar bun. Ne așteaptă un meci dificil, dar și noi avem așteptări, sper să ne descurcăm cât mai bine. Publicul arădean pune presiune din primul până în ultimul minut, sper să fim inspirați în alcătuirea echipei de start. Noi nu avem nimic de pierdut, doar de câștigat, împotriva unei echipe care merge bine”, a precizat Alexandru Pelici, citat de tmsport.ro

Antrenorul Timișoarei a vorbit despre faptul că Laszlo Balint e mereu cu Bogdan Apostu lângă el. Impresarul are jucători la majoritatea echipelor din liga secundă. La Ripensia, de exemplu, portarul titular Horațiu Moldovan este impresariat chiar de Apostu, însă Pelici nu cred că asta va crea o presiune suplimentară. „Problema e că Apostu dă și declarații în numele clubului, deși teoretic, FRF nu agreează astfel de practici. Apostu are și mulți jucători pe la adversari. Spre exemplu, portarul titular Horațiu Moldovan e impresariat chiar de Apostu. E o situație pe care nu vreau să o comentez. Nu cred că e treaba mea ce se întâmplă. Toată lumea așa îi percepe. Sunt tot timpul împreună, acest lucru și-a pus amprenta asupra clubului, cel puțin în ultimul an. Cred că Moldovan va juca cu o ambiție și mai mare datorită acestui lucru. E un jucător profesionist, își face treaba”, a mai explicat tehnicianul „roș-galbenilor”.

Pentru meciul de la Arad, mijlocașul Stoi este suspendat la Ripensia, iar Adi Popa rămâne accidentat. Vlad Tudorache e anunțat titular și se declară optimist pentru meciul de la Arad. „UTA e o echipă foarte bună a Ligii a 2, are în componență foarte mulți jucători valoroși. Ne bazăm și noi pe unitatea noastră de grup, sperăm să obținem rezultate bune și să urcăm în clasament. Noi am făcut câteva schimbări în prima echipă iarna aceasta, aveam și noi oarecare emoții, dar ne-am descurcat bine în meciul cu Metaloglobus”, a punctat fotbalistul.

Ripensia vine de vineri la Arad, dorind să nu facă nici măcar cei 50 de kilometri de la Timișoara în dimineața jocului. Disputa de pe „Motorul” începe sâmbătă, de la ora 11.

FOTO: Viorel Musca

0
0

Articolul Pelici o consideră pe UTA principala candidată la promovare, dar: „Și noi avem așteptări, mai ales că avem doar de câștigat la Arad” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*