Penitenciarul Ploiești se extinde și la Movila Vulpii, unde deținuții au regim semideschis

Violeta Stoica

Penitenciarul Ploiești intenționează să-și extindă și secția exterioară de la Movila Vulpii, lansând, deocamdată, procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate pentru un pavilion de detenție cu 150 de locuri, în condițiile impuse de standardele internaționale.
Secția exterioară de la Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești se află pe raza comunei Păulești, în prezent cu o capacitate de 47 de locuri. Investiția ce se preconizează a se realiza în aceeași locație va cuprinde un pavilion de detenție cu 150 de locuri, destinat cazării persoanelor private de libertate în regim semideschis, inclusiv patru curți de plimbare cu o suprafață totală de circa 600 de metri pătrați, alei de acces și trotuare.
Pavilionul de detenție ar urma să aibă două etaje, cu o suprafață construită de circa 750 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de peste 2250 de metri pătrați, unde să fie cazate 150 de persoane private de libertate în regim semideschis. Clădirea specială va cuprinde 13 camere a câte 10 locuri și patru camere a câte cinci locuri repartizate pe cele două etaje ale imobilului. Camerele de cazare din locurile de deținere vor trebui să asigure o suprafață de cel puțin patru metri pătrați pentru fiecare persoană privată de libertate, în situația cazării în comun, și șase metri pătrați – când cazarea se face individual. În plus, una dintre camerele de cinci locuri de la primul etaj va fi dotată astfel încât să poată fi cazate persoanele cu dizabilități.
Pe fiecare secție vor fi amenajate săli de mese cu grup sanitar și spații de spălat și depozitat vesela, magazie pentru obiectele personale ale deținuților, dar și o sală de fitness.
La parterul noii clădiri vor fi prevăzute spații pentru acordarea drepturilor la vizită, la vizită intimă, vizită online, pentru pachete sau pentru vizita cu apărătorul și camera destinată videoconferințelor.
În afara acestor zone destinate deținuților, clădirea va avea și spațiile obligatorii pentru desfășurarea în siguranță a activităților zilnice, inclusiv sisteme electronice de pază și supraveghere.
Valoarea estimată a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate, inclusiv TVA, se ridică la 110.000 de lei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*