Pentru a fi finanțată – în sfârșit – de Primărie, UTA pune ban peste ban pentru a-și plăti datoria pentru închirerea bazelor sportive ale Aradului

UTA devine încet dar sigur surpriza plăcută a Casa Ligii 1. Din postura de echipă nou promovată, formația de pe malul Mureșului a pierdut un singur meci din cele 9 disputate de la debutul stagiunii, la fel ca și CFR Cluj și CS U Craiova, campioana și vicecampioana României. Mai mult, arădenii sunt neînvinși în meciurile din deplasare disputate în acest an, fie că vorbim de Liga 2-a sau elită.

Mai mult, exprimarea în joc a „roș-albilor” e din ce în mai bună, fie că vorbim de faza de construcție a jocului, sau contraatacurile purtate de multe ori în superioritate numerică, pentru simplul fapt că UTA este printre puținele formații care joacă cu doi atacanți de meserie meci de meci. În plus, tot mai mulți fotbaliști au o formă sportivă bună și decid meciuri importante. Ultimul exemplu este cel al lui Vlad Morar, care a reușit „dubla” și un „assist” în succesul arădenilor la Botoșani (3-2).

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc este pe locul 5 în acest moment și are cel mai bun start al unei nou promovate din ultimele șapte stagiunii ale Ligii 1. Vorbim despre echipa Aradului și, deocamdată, orașul, prin Primărie, a rămas datoare. Cele 2,9 milioane de lei date în vară au fost oricum, insuficiente să susțină la un nivel bun lupta pentru promovare, iar de la promovarea în Liga 1, după 12 ani de absență, de la bugetul local nu a intrat niciun leu în contul clubului. S-a creat o întreagă tevatură în jurul finanțării directe, ce a fost anulată, vorba vine, de Oficiul Concurenței. Problema e că nici 200 de mii de euro pentru care venise unda verde nu au mai fost și nici nu vor fi alocați.

Așadar, singura variantă ca UTA să mai fie finanțată de Primărie în acest an se leagă de legea 350/2005. Proiectele pentru fondurile nerambursabile la Centrul Municipal de Cultură se depun până joi, 5 noiembrie, însă gruparea arădeană e încă la ora la care pune ban peste ban pentru achitarea restanțelor la bugetul local pentru folosirea bazelor sportive din ultimele 7 luni de zile.

La această oră datoria, făcută în mare parte de copiii și juniorii UTA-ei, ai Aradului, e de 205 de mii de lei, adică aproximativ 42 de mii de euro pe care conducerea clubului trebuie și o va stinge  până miercuri. Probabil, în jurul datei 12-13 noiembrie vom afla câștigătorii fondurilor nerambursabile și care e „felia” UTA-ei ce va putea fi cheltuită exact până pe 15 decembrie, când se încheie anul financiar la Primărie. Cert este că fără banii de la televiziuni, sponsori și cei din vânzarea abonamenetelor valabile pentru sezonul 2020-2021, gruparea fanion a Aradului era azi în colaps. Așadar, ceea ce s-a clamat mereu partenreul numărul unu al UTA-ei a cam lipist din viața echipei în anul de grație al fotbalului arădean după mult timp încoace.

1
0

Articolul Pentru a fi finanțată – în sfârșit – de Primărie, UTA pune ban peste ban pentru a-și plăti datoria pentru închirerea bazelor sportive ale Aradului apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*