Pentru a treia oară UTA – Petrolul, de această dată cu „cuțitele pe masă”: „Meci ciudat, play-off special, am mare încredere în reacția jucătorilor noștri”

Episodul cu numărul trei al confruntărilor stagionale dintre UTA și Petrolul rulează miercuri, de la ora 18,30, pe arena „Motorul”. Clubul fanion al Aradului vânduse până în această seară 2893 de bilete, dar tribunele vor fi goale în contextul pandemiei de coronavirus ce își arată din nou colții în România. Vorbim despre tichete virtuale, în timp ce punctele puse în joc sunt cât se poate de palpabile și pot decide în mare măsură soarta uneia dintre cele două combatante în play-offul ligii secunde.

Teoretic, „Bătrâna Doamnă” are ascendentul moral al celor două succese contra „lupilor galbeni”, la același scor: 3-0. Apoi, prin înjumătățirea punctelor, distanța dintre cele două echipe s-a redus de la 12 la doar 5 lungimi de undă, așa că datele problemei sunt cu totul și cu totul schimbate. „Suntem în fața unui meci ciudat, să spunem, pentru că este a treia noastră întâlnire cu cei de la Petrolul. Cu siguranță, însă, jocul de mâine nu va semăna cu ceea ce s-a întâmplat în sezonul  ce s-a întrerupt în martie. Am mai spus-o, acest play off este cu totul și cu totul special. Mai ales prin prisma încărcăturii meciurilor și prin modul de abordare al acestei competiții de către fiecare echipă. Avem în față un adversar care, din anumite puncte de vedere, cred eu că-și joacă una dintre ultimele șanse în acest playoff. Un adversar care a trecut printr-un meci extrem de intens în ceea ce privește încărcătura emoțională. Știm cu toții ce s-a întâmplat la meciul lor cu Rapidul, unul în care jucătorii lor cu experiență au făcut ca rezultatul să rămână un egal. Iar în această competiție, cred că toată lumea are pretenții în special de la jucătorii cu experiență. Adică să fie lucizi, capabili să decidă momente de genul apărute în partida din weekend”, a spus Laszlo Balint despre adversarul de mâine seară.

Nici jucătorii cu experiență ai UTA-ei nu au excelat cu Turris Turnu Măgurele, iar antrenorul „roș-albilor” se așteaptă la o reacție din partea lor, ca – de altfel – din partea întregii echipe. „Până la urmă, trebuie să ne concentrăm foarte mult pe noi și pe ceea ce avem de făcut. În primul rând, ca să îndreptăm greșelile pe care le-am identificat la meciul  cu Turis. Ne putem considera și noi o echipă rănită după prima etapă, dar mai cred că am avut câteva zile foarte eficiente în ceea ce privește procesul de antrenament. Sunt lucruri care îmi dau încredere, dar până la urmă totul va fi în mâinile jucătorilor noștri. Eu încerc să pregătesc cât mai bine meciul și am foarte mare încredere că reacția lor va fi una pe măsură.  Eu zic că o să reînvie acel spirit pe care – din păcate – l-am pierdut în multe momente în partida cu Turris”, mai consideră Gyuszi Balint.

Rezultatul meciului cu Rapdiul (0-0) a rămas în urmă și pentru „petroliști”. Sigur, șocul ratării a trei penalty-uri, prin trei fotbaliști diferiți (Meza Colli, Marinescu și Arnăutu) e greu de trecut, dar timpul nu are răbdare cu „lupii”, care, s-ar putea spune, joacă un meci de totul sau nimic la Arad. Vom încerca, mâine, să reparăm ceea ce am stricat sâmbătă. Trebuie să fim pozitivi, să trecem peste problemele pe care le avem, să depășim momentul psihologic dificil, iar cea mai bună metodă de a face asta este să obținem un rezultat favorabil la Arad. Știm că nu va fi deloc un meci ușor, știm că întâlnim o echipă foarte valoroasă, dar suntem obligați să luptăm până la capăt și să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a ne îndeplini obiectivul”, a prefațat antrenorul Costel Enache confruntarea de mâine seară.

Petrolul a plecat încă de luni după-amiază spre Arad, via Timișoara, cu avionul, acolo unde, în această după-amiază, a efectuat un antrenament pe un teren sintetic, pentru a se acomoda cu condițiile jocului ce se va desfășura în Aradul Nou. Delegația Petrolului au ajuns a orele serii în orașul nostru și s-a cazat la Hotelul Coandi. Prahovenilor le vor lipsi cei șase jucători, Younes Hamza, Serge Yvan Ekollo, Armando Vajushi, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru și Adrian Nicolae, care au ieșit pozitivi la SARS-CoV-2 și la retestare, lotul de 18 fiind identic cu cel de la meciul cu Rapid. Stancu și, probabil, Tomozei sunt singurrele absențe din lotul UTA-ei.

Formații probabile:

UTA: Iacob – Bustea, Melinte, Ilie, Rumpoulakou – Ciucur, Moise, Isac, Miculescu – C. Rus, Buhăcianu.

Petrolul: R. Avram – Sîrghi, A. Răuță, A. Manolache, Țicu – Pierce G. Deac, Meza Colli, L. Marinescu (cpt.), Saim Tudor – Arnăutu.

Arbitri: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj Napoca) – Ciprian Florin Danșa (Satu Mare) și Szabo Gera (Cluj Napoca). Arbitru de rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare),

Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița).

0
0

Articolul Pentru a treia oară UTA – Petrolul, de această dată cu „cuțitele pe masă”: „Meci ciudat, play-off special, am mare încredere în reacția jucătorilor noștri” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*