Pentru prima dată, o femeie va conduce Federația engleză de fotbal!

Femeia de afaceri Debbie Hewitt va conduce Federația Engleză de Fotbal, începând cu ianuarie, 2022. În istoria sa de 157 de ani, nu s-a mai întâmplat ca președintele Federației să fie de sex feminin.

În vârstă de 41 de ani, Debbie a fost selectată în unanimitate de o comisie formată din șapte membri, iar numirea sa urmează să fie confirmată luna viitoare, de către Consiliul Federal. Ea îi succede lui Greg Clarke, președintele care a demisionat, după ce a făcut comentarii jignitoare și rasiste, în fața unei comisii parlamentare. Până la preluarea mandatului de către Hewitt, Federația va fi condusă interimar de către Peter McCormick.

Noua doamnă a handbalului englez are o vastă experiență în lumea afacerilor. Ea este președintele neexecutiv al Visa Europe, conduce și brandul de îmbrăcăminte White Stuff, dar și alte societăți comerciale de succes. Hewitt a devenit, în 2011, Membră a Ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile sale din domeniul afacerilor și sectorului public. ”Am fost pasionată de fotbal de la o vârstă fragedă și sunt încântată de oportunitatea de a modela viitorul unei activități care înseamnă mult, pentru mulți. Aștept cu nerăbdare să lucrez alături de CEO-ul Federației, Mark Bullingham, și de echipa de la Stadionul Wembley și St George’s Park, și mă bucur să prezidez o organizație care are potențialul de a fi o forță pozitivă pentru întreaga societate”, a declara viitoarea șefă a fotbalului englez.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*