Pentru zărăndani s-a (cam) terminat, trupa lui Ruska visează cu ochii deschiși: ACB Ineu – Șoimii Șimand 0-0

Cea de-a doua etapă consecutivă fără victorie, reduce spre zero șansele celor de la ACB Ineu la primul loc în clasament, ce ar fi dus la un mult dorit baraj de promovare în Liga 3-a. De fapt, echipa din Țara Zărandului a fost singura care a spus răspicat că vrea să joace la anul în Liga 3-a și ar fi avut și condițiile să o facă, însă rezultatele din „Turneul de desemnare a campioanei județene” nu au fost la înălțimea pretențiilor. După 1-2 la Curtici, elevii lui Cristi Sculici și Teo Mihuț au pierdut alte două puncte mari pe teren propriu contra celor de la Șoimii Șimand, care în acest moment au șase mai mari decât adversarii lor de azi de la cota 11 puncte și un meci în minus.

Fără senegalezul Ousmane (accidentat, ca și Karmanoczky, de altfel), Ineul a avut probleme să se apropie periculos de buturile lui Matiș în prima repriză. Doar Bîrdan și Bănățan (18 ani), aflat la debutul în Liga 4-a Arad,  au avut ceva situații, pentru ca în repriza a doua presiunea să devină mai mare. Au apărut și ocaziile la poarta „șoimilor”, cu Mîneran și Balaci care au finalizat ba în Matiș, ba pe lângă poartă. În minutul 79, gazdele au solicitat penalty la căderea lui Florea, care apucase să tragă din 6 metri peste poartă. Ocazia meciului i-a aparținut, însă, lui Burlă, trecut în atac în ultimele minute. În minutul 84, fostul fundaș al UTA-ei a reluat cu capul în bară și meciul s-a terminat fără goluri. Șimandul a avut doar câteva contre tăioase, una chiar în superioritate numerică, dar fără a finaliza periculos la poarta lui Mureșan.

Sculici: „Mingea nu vrea să intre în poartă, obiectivul e ca și ratat”

În acest moment, dacă bate la Zăbrani, ACB Ineu poate acumula maxim 16 puncte, în timp ce Socodor și Curtici au 13 puncte cu posibilitatea de a face 19, iar Șimandul 11, cu posibilitatea de a strânge 17. „După victoria celor de la Socodor contra Curticiului, cu o victorie azi mai păstram șanse la locul 1, așa însă…De jucat am jucat, în special în repriza a doua, ne-am creat destule ocazii, dar pur și simplu mingea nu vrea să intre în poartă. Cam ca și la Curtici, după pauză s-a jucat <<victoria>>, la o singură poartă, dar când nu dai gol. Nu cred că se poate spune că echipa e blocată, altfel nu ne-am fi creat destule ocazii, dar e clar că ceva ne lipsește și ne-a lipsit și meciurile trecute. Oricum, e paradoxal, căci nu am fi spus nimic dacă remizam la Felnac sau cu Păulișul, dar cu Sântana, Curtici și azi, cu Șimandul, după aspectul jocului și ocaziilor meritam să câștigăm. Fotbalul nu a fost corect cu noi, dar, probabil, nici nu am fost corect cu el și realitatea este cea de astăzi, obiectivul stagional este ca și ratat”, a menționat Cristi Sculici, tehnicianul Ineului.

Ruska:Ineul este cam cea mai bună echipă, dar a avut ghinion

În schimb, cu acest rezultat, Șimandul încă visează cu ochii deschiși la primul loc, mai având de jucat exact cu Socodor și Curtici, echipele de peste ea, în afara Ineului. „Meci foarte greu, a trebuit să facem trei schimbări în dreptul colegilor care nu au mai putut duce fizic meciul. Gazdele au pus presiune, i-am lăsat să ne domine, dar nu să și verticalizeze. Noi, fiind înalți pe linia de fund, am respins cam tot. Probleme ne-a pus mai tare Florea, jucător tehnic, care a intrat proaspăt în repriza a doua și ne-a cam încordat. Ineul este cam cea mai bună echipă, dar a avut ghinion, cred eu. În rest, suntem cam de valori egale, oricare poate bate pe oricare. Încercăm să câștigăm cu fotbalul nostru, mai avem două finale, nu se știe cine va câștiga acest campionat”, spune Jany Ruska, căpitanul și co-antrenorul, alături de tatăl său.

Formații:

Ineu: Mureșan – Balint (46 Balaci), Manea, Burlă, Hulbăr – Zdrențan – Gavrilaș, Spătaru (46 Florea), Lazea, Bănățan (56 Deliman) – Bărdan (46 Mîneran). Antrenor: Cristi Sculici.

Șimand: Matiș – Cl. Ujoc, Engelhardt, Ruska, Varga (68 D. Ujoc) – Caba, D. Morariu – Sechel (56 Dodu), Roza, Malița (46 C. Morariu, 64 Achim) –I. Rus. Antrenor: Ioan Ruska

Arbitri: Dorinel Herțeg – Alina Mihoc, Florin Vesa.

Observatori: Andras Mako

0
0

Articolul Pentru zărăndani s-a (cam) terminat, trupa lui Ruska visează cu ochii deschiși: ACB Ineu – Șoimii Șimand 0-0 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*