Performanţă remarcabilă pentru un atlet de la CSŞ Ploieşti, la Openul juniorilor

Petre Apostol

În data de 24 ianuarie, s-a desfășurat, în sala „Ioan Soter” din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu” din Capitală, Openul de juniori U20, U18, U16 la atletism, la care au luat parte peste 300 de sportivi.
Printre concurenți s-au regăsit și șapte sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, toți participând în cadrul probei de 400 m, patru dintre ei reușind să se claseze între primele nouă locuri dintr-un total de 61 de atleți.
Cel mai bun rezultat din delegația ploieșteană a fost obținut de către juniorul de categoria 2, Andrei Niculiță, elevul profesoarei Mariei Andrei reușind, cu timpul de 50.72 secunde, să intre în posesia medaliei de argint la juniori 1, fiind la numai 25 de sutimi de secundă de prima poziție!
Astfel, Andrei Niculiță a intrat în calcule pentru prezența la Campionatul Balcanic pentru juniori 1, care se va disputa la Istanbul, în Turcia. La competiția balcanică vor fi incluși în delegația României sportivii care au obținut cel mai bun rezultat în perioada 17 ianuarie – 2 februarie, țara noastră având posibilitatea de a deplasa 16 sportivi. Totodată, există posibilitatea ca și sportivii care au obținut a doua performanță în cadrul probei sale să participe la competiția balcanică, dacă își plătește cheltuielile privind deplasarea la concurs.
Revenind la Openul juniorilor de la București, ceilalți atleți ploieșteni care au mai avut rezultate bune au fost David Gudi (junior 2, locul 5), Nicolae Olteanu (locul 7) și Eduard Chivi (locul 9).
Următorul concurs important pe plan național urmează să aibă loc în perioada 14-15 februarie – Campionatul Național pentru Juniori 1.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*