Performeri și în vreme de pandemie! CSȘ Lugoj a reușit rezultate excelente în anul în care competițiile au fost mai mult suspendate

Chiar dacă anul trecut problemele sanitare au restricționat masiv sau chiar au anulat (în unele cazuri) activitățile și competițiile sportive, cluburile lugojene au reușit, totuși, să obțină o serie de rezultate notabile, la puținele întreceri care s-au desfășurat.
Este și cazul Clubului Sportiv Școlar Lugoj care se poate mândri și în 2020 cu performanțele reușite de sportivii pe care i-a format și pregătit. Așadar, bilanțul stabilit în urma participării la campionatele naționale, campionatele școlare, Cupa României și campionatele balcanice, totalizează 23 de medalii, dintre care șapte sunt de aur, opt de argint și restul de bronz.

“Ținând cont de sezonul dificil pe care cu toții l-am traversat, consider că am avut un an bun din punct de vedere al rezultatelor obținute. Competiții au fost într-un număr foarte limitat, dar sportivii noștri, care au participat, au cucerit un număr important de medalii, la sporturile individuale, precum atletism, gimnastică, judo, lupte greco-romane și lupte libere, unde s-au desfășurat majoritatea evenimentelor. Sporturile de echipe nu au fost permise în competiții, fiind sistată programarea de la secțiile de fotbal, handbal și volei. A fost menținut doar un program de pregătire pentru întreținerea formei sportivilor. În ultimul an am beneficiat, în schimb, de importante alo­cări financiare de la minister pentru dotarea secțiilor noastre cu echipamente, mingi, porți și aparate pentru activitățile specifice de antrenament și concurs. Sperăm într-o îm­bu­nă­tă­țire a situație în noul an, astfel încât întreaga mișcare sportivă să poată reveni la program, chiar dacă vor mai trebui respectate anumite re­guli”, a precizat profesorul Simion Moatăr, directorul CSȘ Lugoj.

În 2020, secția de atletism, condusă de profesorii Adrian Vrudnik și Vasile Canea, și-a mărit palmaresul cu o medalie de argint cucerită în cadrul campionatului național de cros, nivelul copii I, de echipa formată din Vanesa Netedu, Timeea Stuleanec, Timeea Costa și Patricia Petrescu.

Atleta Timeea Costa a cucerit și medalia de argint la proba de 800 m, la finala campionatului național de copii I.

De la secția de gimnastică, pregătită de profesorii Tiberiu Cizmadia și Ale­xan­dru Panait s-au remarcat Norbert Marcu, campion național la individual compus, cal și paralele, vicecampion național la inele, să­rituri și bară, alături de Flavius Borca care a fost medaliat cu argint la cal, în ca­drul campionatului națio­nal. Ambii gimnaști sunt com­po­nenți ai lotului național de juniori coordonat de profesorul Adrian Me­lean­că, detașat de la CSȘ Lugoj.

Sec­­ția de judo, con­dusă de profesoa­rele Andreea Peni­șoa­ră și Cristina Toth, s-a remarcat prin Ioan Dzitac, cam­pion național la U 23 și vice­cam­­pion național la U 18, Flavius Lungu, bronz la U 18, Andrada Moi­­sescu, bronz la U 18 și U 16 și Ana-Maria Popovici, bronz la U 18.

Luptătorii de la stilul greco-romane, pregătiți de profesorii Avrămuț To­do­rescu și Laurențiu Macarei, au urcat pe podium prin Otniel Ritter, locul II la U 23 și locul III la finala campionatului national de seniori, David Ritter, locul III la U 23 și Crina Popovici, locul III la finala campionatului școlar de lupte libere.

Secția de lupte li­bere, antre­nată de profesorii Va­len­tin Cimponeriu și Ionuț Eneșca și-a îm­bo­gățit palma­resul cu trei titluri naționale cucerite de Ionuț Suclea la finala campionatului școlar și finala campionatului național de cadeți și Da­niel Ritter la finala campionatului de cadeți.

La acestea se mai adaugă un argint ob­ți­nut de Daniel Ritter la finala campionatului școlar.

Articolul Performeri și în vreme de pandemie! CSȘ Lugoj a reușit rezultate excelente în anul în care competițiile au fost mai mult suspendate apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*