Pescuitul sportiv – o metodă plăcută de distanțare, în perioada pandemiei

Din când în când, este nevoie și de o pauză, chiar dacă ea este temporară, atunci când ești stresat și simți nevoia să practici hobby-ul preferat singur, pentru a avea posibilitatea de a te bucura de natură, de liniște și pescuit. Un astfel de hobby recreativ este și pescuitul sportiv, ce pare a fi o activitate care poate facilita și respectarea distanțării fizice și poate fi practicat pe diverse lacuri, bălți, râuri din țara noastră.

Pentru a practica acest hobby, ai nevoie de acte și trebuie să plătești taxele actuale, care se impun. Uneori, în anumite zone de pescuit, regulile pot limita pescuitul sportiv, în legătură cu păstrarea exemplarelor prinse. Pescarii pot fi obligați în anumite locuri să adopte un anume stil de pescuit – cum ar fi cele „catch and release„, de a prinde și a arunca prada înapoi în apă. Acest lucru se face în scopul de a păstra volumul speciei de pește intactă. Există și posibilitatea de a plăti anumite taxe, pentru o cantitate de pește care ar putea fi păstrată. 

În ultimii ani, practica de pescuit care presupune prinderea și eliberarea peștelui a devenit din ce în ce mai populară în țara noastră. Acest lucru se datorează faptului că pescarii adevărați sunt iubitori de pești, care vor ca supra-pescuitul devastator să fie oprit, iar pescuitul recreativ să supraviețuiască și în generațiile viitoare. 

Fanii pescuitului de crap, mreană și clean pot avea mai mult succes la prinderea unor capturi mai mari, prin folosirea de pelete dynamite care au și proteine de calitate, ce sunt preferate de crap  și alte specii de pești de apă dulce. Cu asemenea produse, pescuitul recreativ poate deveni cu siguranță o experiență de neuitat. Unii pescari practică acest hobby de pe mal, alții însă aleg să exploreze întinderi de ape cu barca gonflabilă, în care pun tot ce au nevoie – chiar și câteva băuturi și gustări. Ideea este de a se relaxa și de a se simți confortabil, în timp ce pescuiesc ore în șir pe iaz, lac sau baltă. Cei care pescuiesc de pe malul apei, folosesc și un scaun de pescuit foarte bun, pentru a-și face experiența din acea zi cu adevărat relaxantă.

 

În vremuri de pandemie, mulți români au descoperit hobby-ul de a pescuit singuri. Această tendință este clar vizibilă, numărul pescarilor care pescuiesc singuri este în creștere. Românii aleg această activitatea de agrement și recreere, îndeosebi pentru că vor să stea cât mai mult timp în natură, să se bucure de liniște și să trăiască momente plăcute și relaxante la pescuit. Această experiență este fără îndoială una valoroasă, plăcută și binevenită, mai ales acum în aceste vremuri dezolante. 

În pescuitul recreativ de apă dulce, pescarii folosesc diferite momeli artificiale, pelete, paste, boilies-uri, viermi conservați, aditivi, semințe, porumb, momeli expandate, care pot face ca experiența lor la pescuit să fie una și mai grozavă – lucru foarte important acum, pentru a trece mai ușor peste stresul creat de pandemia de coronavirus. 

Românii care sunt cu adevărat pasionați de acest hobby caută să experimenteze diferite tehnici de pescuit și prin urmare, își procură cele mai bune scule de pescuit, pentru ca șansele lor să fie cât mai mari în a prinde capturi impresionante. Cei care dispun și de un buget mai mare, din dorința lor de a se destinde, se orientează și către plimbări cu barca de pescuit pe întinderi de ape, cum ar fi de pildă pe canalele din Delta Dunării, unde se pot prinde și capturi foarte mari. 

Pescuitul cu barca este cea mai bună modalitate de a experimenta Delta Dunării și de a te bucura de locuri minunate, din acest colț de rai din țara noastră. Deși nu toate locurile de pescuit din România sunt destinate pescuitului de agrement sau sportiv, asta nu înseamnă că nu trebuie experimentate, mai ales de cei care iubesc foarte mult  natura și această activitate.  

0
0

Articolul Pescuitul sportiv – o metodă plăcută de distanțare, în perioada pandemiei apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*