Peste 10.000 de tineri au fost prezenţi, vineri, pe Câmpia Tineretului din municipiul Baia Mare pentru a susţine Declaraţia de la Baia Mare având ca scop susţinerea candidaturii municipiului la obţinerea titlului de Capitală a Tineretului din Romania în anul 2018

Peste 10.000 de tineri au fost prezenţi, vineri, pe Câmpia Tineretului din municipiul Baia Mare pentru a susţine Declaraţia de la Baia Mare având ca scop susţinerea candidaturii municipiului la obţinerea titlului de Capitală a Tineretului din Romania în anul 2018.

Întrebaţi de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, dacă susţin candidatura oraşului la titlul de Capitală a Tineretului din România în 2018, tinerii prezenţi au răspuns într-un glas: da! ‘De astăzi, Baia Mare este oraşul tinerilor şi doar al tinerilor. Dacă Baia Mare este oraşul tinerilor cu siguranţă că este şi al bunicilor şi părinţilor noştri, dar pentru noi, pentru Baia Mare, voi tinerii sunteţi cei importanţi.

Baia Mare trebuie să dea un exemplu pentru ca România să fie o ţară a tinerilor. De aici, vreau de pe Câmpia Tineretului, noi toţi să dăm tonul în România, şi să întoarcem faţa unora spre tineri. Să le arătăm că cel mai important lucru este să facă ceva pentru tineret. Astăzi, noi ne dorim să fim capitala tineretului în 2018, dar ne dorim să fim de acum încolo pentru totdeauna un oraş al tinerilor şi dacă facem acest lucru şi avem aici mai bine de 100 de ani, Câmpia Tineretului, vă propun să ne întâlnim odată pe lună împreună cu artişti, cu tot felul de lucruri care să ne facă plăcere şi să arătăm că ne manifestăm şi ne simţim bine împreună’ a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare i-a anunţat pe tineri că în viitoarea şedinţă a Consiliului Local va fi votată suma de bani necesară fiecărei şcoli, liceu sau colegiu pentru a organiza Balul Bobocilor, în această toamnă. ‘Cred că a venit momentul şi pentru pasul spre capitala tineretului România, dar şi pentru a ne manifesta ca oraş al tinerilor să acordăm cea mai mare sumă de bani pe care Primăria a acordat-o până acum unor astfel de manifestări, a balurilor bobocilor, şi miercuri CL va acorda fiecărui colegiu o sumă de 15.000 de lei, asta pentru a vă aduce formaţiile care le doriţi, să faceţi cele mai frumoase spectacole care de fiecare dată vă onorează. Eu, cred că voi toţi puteţi să faceţi ca acest oraş să vibreze, puteţi să faceţi ca acest oraş să trăiască cu adevărat şi eu o să vă ascult părerea, vocea şi tocmai din acest motiv colegii mei cei de la organizaţiile de tineret vă vor da nişte formulare în care să spuneţi exact ce vă doriţi’, a menţionat Cătălin Cherecheş.

Edilul a mai cerut elevilor prezenţi la eveniment să şi aleagă în fiecare unitate de învăţământ un elev care va face parte din Consiliul de Administraţie al şcolii respective ca şi reprezentant al primarului. ‘Pentru că voi trebuie să vă spuneţi opinia, voi trebuie să aveţi o voce auzită de către toţi. În şcolile voastre, în colegiile sau liceele voastre există un Consiliul de Administraţie, în consiliul acesta voi habar nu aveţi ce se întâmplă. De astăzi, pentru că primarul are dreptul să-şi nominalizeze un om într-un consiliu de administraţie vreau ca reprezentantul meu în conducerea fiecărei şcoli să fie un elev ! Un tânăr ! Şi vom face acest lucru lăsându-vă pe voi un timp de două sau trei săptămâni să vă votaţi reprezentantul pe care în fiecare an îl vom nominaliza într-un astfel de consiliu(…)pentru că voi nu trebuie să fiţi conduşi, pentru că voi trebuie să conduceţi ! Voi trebuie să vă spuneţi părerea într-o şcoală, într-un liceu, într-un colegiu.

Voi trebuie să-i spuneţi directorului sau profesorilor care sunt dorinţele voastre şi care sunt lucrurile pe care vreţi să se întâmple, şi cred că primul pas pe care-l facem împreună va fi mai ales la şcolile generale care am înţeles că au preluat această modă , dar în special la colegii şi licee balurile bobocilor’, a spus Cătălin Cherecheş. Totodată, primarul municipiului Baia Mare i-a îndemnat pe tineri să fie curajoşi şi să nu le fie frică de nimic. ‘În viaţa asta contează un singur lucru: să fii curajos şi să ţii capul sus! Să nu aveţi frică de absolut nimic şi de nimeni, doar de Dumnezeu, şi atât !

În rest, voi puteţi să le faceţi absolut pe toate şi nimeni nu vă poate pune în genunchi atâta vreme cât aveţi curaj şi cât aveţi încredere în voi ! Eu am toată încrederea în voi şi am toată încrederea că ştiţi ce aveţi de făcut cu viaţa voastră, cu acest oraş, şi cu această ţară’, a precizat Cătălin Cherecheş. Municipiul Baia Mare s-a calificat în etapa finală pentru titlul de ‘Capitala Tineretului din Romania 2018-2019’ alături de alte două oraşe, respectiv Iaşi şi Satu Mare.

Etapa finală pentru desemnarea oraşului câştigător se va desfăşura până la data de 15 octombrie, perioadă în care cele trei oraşe finaliste vor trebui să conceapă o candidatură completă, urmând ca oraşul câştigător să fie anunţat pe 12 noiembrie, în cadrul Summitului Tinerilor, eveniment care va avea loc în actuala Capitală a Tineretului din România, Bacău. AGERPRES/autor: Leontin Cupar

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*