Peste 130 de persoane – amendate  de poliţia prahoveană fiindcă nu purtau măşti de protecţie

F.T.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Prahova,  începând de duminică şi până ieri dimineaţă, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate, în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun,  scopul  fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La  acţiunile menţionate au participat peste 520 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

“Au  fost verificate 2.423 de persoane, 270 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 537 de autovehicule , dintre care 272 mijloace de transport în comun. (…) Pentru neregulile constatate au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.800 de lei, în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Dintre acestea,  131 au fost persoane  care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei”.

amenzi coronavirus 1Poliţia prahoveană reaminteşte, a “n”- a oară,  faptul că  “sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus și pentru a proteja cetăţenii”.

De asemenea,  recomandă distanțarea fizică,  purtarea  măştii de protecție,  respectarea  normelor  privind  organizare a evenimentelor şi altele de acest gen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*