Peste 16.000 de ţigarete – confiscate, luna trecută, de către poliţia prahoveană

F.T.

În cursul lunii octombrie, lucrătorii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova au efectuat opt acţiuni pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări.
Potrivit reprezentanţilor poliţiei prahovene, în acest context au fost verificaţi 49 de agenţi economici, fiind constatate 76 de abateri de la legislaţia privind comercializarea ţigărilor, valoarea amenzilor date ridicându-se la aproximativ 351.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate 16.520 ţigarete – în valoare de aproape 15.000 de lei – , ţigarete pentru care agenţii economici verificaţi nu deţineau documente de provenienţă.
Dovada că firmele în cauză au fost controlate “la sânge” este dată şi de faptul că poliţiştii au mai confiscat şi suma de 1.035 de lei, provenită din vânzări şi nefiscalizată prin intermediul caselor de marcat aflate în dotarea unităţilor controlate.
“Prevenirea, combaterea şi sancţionarea faptelor ilicite din domeniul contrabandei cu produse accizabile, în special cu tutun şi ţigarete de contrabandă, rămân în atenţia lucrătorilor din cadrul IPJ Prahova, astfel de acțiuni urmând a fi desfășurate și în perioada următoare”, mai precizează, într-un comunicat de presă, reprezentanţii poliţiei prahovene.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*