Peste 5000 de doze de vaccin antigripal vor fi repartizate în Timiș

Claudiu BuciuMinisterul Sănătăţii a distribuit prima tranșă de vaccin împotriva gripei de sezon, la nivel naţional. În Timiș au ajuns aproximativ 5.400 de doze.

Repartiţia dozelor de vaccin către Direcţiile de Sănătate Publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

Ministerul Sănătății a început distribuția primelor 330 000 doze pe care DSP-urile le vor livra cabinetelor me­dicilor de familie şi uni­tă­ţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației cu grad de risc reprezentate de bătrâni și copii.

”În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC”, informează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane.Articolul Peste 5000 de doze de vaccin antigripal vor fi repartizate în Timiș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*