Peste 800 de fermieri olteni sunt aşteptaţi la Apia Olt pentru vizarea carnetelor de rentier

Cei 820 de rentieri olteni sunt aşteptaţi până pe 31 august la Apia Olt pentru a viza carnetele de rentier agricol pe anul 2016.

Pentru acest lucru, rentierul trebuie să semneze o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale, urmând ca reprezentanţii APIA Olt să verifice carnetul de rentier, actul de identitate, decizia comisiei de expertiză medicală pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală, contractele de arendă încheiate până pe 30 septembrie 2011, dar şi extrasul de cont deschis pe numele rentierului agricol, documente ce sunt depuse la dosar.
 
Plata rentei viagere agricole este efectuată într-o singură rată anuală, până pe 30 noiembrie.

Directorul executiv adjunct al APIA Olt, George Dumitrescu, a declarat că toţi cei 820 de rentieri olteni trebuie să vină în această perioadă pentru vizarea carnetelor.

„Rentierii care mai sunt în viaţă trebuie să depună carnetele în vederea obţinerii vizei până la 31 august. La nivelul judeţului mai sunt 820 de fermieri, deşi până acum patru-cinci ani erau o mie. Noi îi aşteptăm, în această perioadă, pe toţi. Rentierii olteni urmează să primească 50 de euro pe hectar pentru terenurile arendate şi o sută de euro pentru terenurile vândute”, a spus George Dumitrescu.
 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*