Peste jumătate dintre români sunt speriați, îngrijorați sau neliniștiți în legătură cu sărbătorile din acest an

Mai mult de jumătate dintre români (56%) declară că în 2020 simt emoții negative atunci când vine vorba de sărbătorile de iarnă în contextul actual, iar în ceea ce privește cadourile, 40% dintre românii afirmă că și-ar dori cel mai mult să primească gadget-uri. Un român din patru își dorește să fie sănătos de sărbători și nu se gândește la cadouri materiale. Acestea sunt doar câteva din concluziile unui studiu transmis ieri de Reveal Marketing Research şi preluate de Hotnews.
Studiul a măsurat emoțiile oamenilor cu privire la sărbătorile de iarnă din 2020, uitându-se la patru categorii de emoții grupate astfel: teamă/furie, oboseală/plictiseală, optimism/bucurie, calm/relaxare. Rezultatele ne arată că cel mai mare procent este înregistrat în zona emoțiilor negative de tipul teama/furie și oboseala/plictiseala.
Mai mult de jumătate dintre români (56%) declară că anul acesta resimt emoții negative atunci când vine vorba de sărbătorile de iarna în contextul actual. Peste o treime (33%) dintre respondenți declară că se simt nervoși, îngrijorați, neliniștiți sau speriați atunci când se gândesc la sărbătorile din 2020. 12% dintre români afirmă că se simt îngrijorați, iar dintre segmentele analizate, seniorii pensionari resimt în cea mai mare măsură aceasta emoție – 17%.
Aproape un sfert dintre respondenți (23%) declara că în prezent resimt
dezamăgire, tristețe sau oboseală. În această zonă, 12% dintre respondenți spun că se simt dezamăgiți în legătură cu sărbătorile de anul acesta.
La capitolul emoțiilor pozitive, 44% dintre români afirmă că se simt optimiști, calmi sau relaxați. 29% dintre maturii fără partener, urmați de 24% dintre familiile moderne se arată cei mai optimiști, comparativ cu restul segmentelor, atunci când sunt rugați să își evalueze sentimentele referitoare la sărbătorile din 2020.
Întrebați cum intenționează să-și petreacă sărbătorile anul acesta, 85% dintre români au declarat că vor rămâne acasă. Doar 16% dintre respondenți au afirmat că intenționează să meargă în vizită la familie în aceeași localitate în care locuiesc și doar 4% afirmă că și-ar vizita rudele din afara localității. 22% dintre tinerii profesioniști, urmați de 21% dintre familiile tradiționale declară că intenționează să meargă în vizită la rude aflate în aceeași localitate. De asemenea, doar 5% dintre respondenți au afirmat că intenționează că de sărbători să meargă în vizită la prieteni în localitate. Cel mai mic procent se observă în cazul celor dispuși să călătorească în afara țării de sărbători: doar 1% dintre români au optat pentru aceasta variantă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*