Peteleu susține că UTA are două obiective: „E important să terminăm pe unul dintre primele două locuri din play-out, dar și mai important să ne salvăm”

După absența cauzată de infectarea cu Covid-19, Andrei Peteleu a revenit în primul „11” al UTA-ei la Pitești, în eșecul (1-4) cu FC Argeș. Fostul campion al României cu CFR Cluj devenise titular în „alb-roșu” până la îmbolnăvire, însă acum își revine treptat. „A fost, într-adevăr, o perioadă grea, nu e ușor pentru nimeni să stai două săptămâni în casă, cu atât mai mult pentru un sportiv, care e obișnuit cu mișcarea. Am avut și anumite simptome, dar am trecut cu bine peste și am revenit, chiar dacă nu sunt la forma cea mai înaltă. Încerc să-mi revin de la meci la meci, de la antrenament la antrenament și sper ca la următorul meci să fiu mai bine fizic decât am fost”

Cum se puteau evita golurile primite la Pitești?

UTA a început bine partida de la Pitești, deschizând scorul, însă mai apoi nu a reușit să profite de ocazii, iar gazdele au întors scorul prin execuții fantastice. Două dintre acestea au pornit chiar din dreapta defensivei arădene, adică din zona lui Peteleu. „Rămânem cu un gust amar după meciul cu FC Argeș. Am început bine, cred că primele 60 de minute au fost destul de bune, dar anumite interpretări ale jocului ne-au făcut să pierdem. Nu-mi amintesc să fi început atât de bine vreun meci, am avut trei-patru ocazii. Cred că rezultatul corect după 15-20 de minute era 0-2, 0-3. Din păcate, greșelile personale și interpretările de joc au dus la un dezastru în final. Tactica e să nu luăm gol în primul rând și să încercăm să luăm toate cele trei puncte. Trebuie să ne ajutăm toți atât în atac, cât și în apărare. Am revăzut fazele și se putea interveni, ori Roger, ori mijlocașii centrali sau chiar eu dacă nu mergeam atât de mult cu atacantul în margine la primul lor gol, de exemplu. Important este ca la următorul meci să nu repetăm greșelile, să încercăm să luăm punct sau puncte pentru că este foarte important. Totodată, îmi place să urc, să îi ajut pe cei din atac, cu puțin mai multă mișcare și atenție cred că putem face mult mai multe și la finalizare”, consideră fundașul lateral, care, la nevoie, se descurcă și în banda stângă.

„Punct sau puncte de acum înainte”

Andrei Peteleu a analizat și meciul de sâmbătă contra Chindiei, dar și restul play-out-ului. „Toate partidele sunt diferite în abordare. Chindia este o echipă în formă, cu Florea în atac, care cred că este în vârful lui de formă. Ne așteaptă un meci greu, cu siguranță. Avem de muncit, am vorbit și cu colegii și cu Mister, fiecare punct e important de acum. Avem două obiective, unul important și unul foarte important. Primul este să terminăm pe primele două locuri, iar al doilea este salvarea de la retrogradare. Pentru asta venim în fiecare zi și muncim, sperăm să luăm punct sau puncte în fiecare meci de-acum încolo. Urmărim toate meciurile, ni se par toate loturile destul de echilibrate, oricine poate să câștige oriunde”, mai consideră ultimul transfer efectuat în iarnă de „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc.

Sosit în iarnă la Arad, Peteleu și-ar dori să continue în tricoul „alb-roșu”. Bineînțeles dacă „Bătrâna Doamnă” rămâne în prima divizie. „Dacă totul va fi în regulă și UTA rămâne în Liga 1, prima mea opțiune este să continui aici. Nici nu mă gândesc să fie altfel”, e concluzia fotbalistului de 28 de ani.

1
0

Articolul Peteleu susține că UTA are două obiective: „E important să terminăm pe unul dintre primele două locuri din play-out, dar și mai important să ne salvăm” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*