Peteleu, ultimul utist infectat cu COVID! Negoescu începe să-i atragă atenția lui Balint, iar: „Rusu să-și câștige locul în teren prin ceea ce face la antrenamente”

UTA și i-a recuperat pe cei doi mijlocași infectați cu COVID în urmă cu două săptămâni, Neluț Roșu și Modestas Vorobjobas, dar l-a pierdut pe fundașul Andrei Peteleu. Și pe fondul problemelor medicale ale lui Tomozei, ultimul transfer al iernii la UTA s-a impus rapid în primul „11”, însă acum el va apărea din nou pe gazon de abia în play-out.

Cât despre Roșu și mai ales Vorobjobas, Laszlo Balint dă de înțeles că i-ar putea lua în calcul pentru confruntarea cu Sepsi Sfântu Gheorghe, de duminică după-amiază. „Din păcate, Peteleu are COVID după acest weekend când a fost acasă. A dezvoltat simptome și după testare ne-am dat seama că nu ne vom putea baza pe el în perioada următoare.  Mode a revenit bine din perioada de izolare, în sensul că el nu s-a confruntat deloc cu simptome în perioada de izolare. A reușit să facă niște exerciții de menținerea tonusului, i-am dus o bicicletă acasă, deci a rămas la nivel decent din punct de vedere fizic după perioada infectării. În schimb, la începutul perioadei de 14 zile, Neluț Roșu a avut câteva zile în care a dezvoltat simptome  neplăcute, dar acum atât el cât și Mode s-au antrenat cu echipa. Rămâne să vedem în ce măsură ne vom putea baza pe serviciile lor duminică”, a explicat atrenorul „roș-albilor”, care, în schimb, sigur nu va conta pe Liviu Antal, suspendat pentru meciul cu Sepsi.

În schimb, Damian Isac și-a ispășit la Craiova runda de suspendare și are șanse să fie titularizat duminică, cu atât mai mult cu cât Denis Rusu nu pare în cea mai bună formă a sa. „Denis trebuie să înțeleagă că nu poate să trăiască din câteva meciuri mai reușite pe care le-a făcut. Eu înțeleg, există un risc al constanței jucătorii tineri, au trecut și Miculescu sau Isac prin asta, dar e foarte importantă reacția lui, în primul rând în procesul de antrenament. Eu am încredere maximă în Denis Rusu, dar locul în primul <<11>>, chiar dacă e vorba de un jucător Under, și-l va câștiga prin ceea ce face la antrenamente și prin ceea ce oferă echipei în momentul în care este folosit în meciurile oficiale”, a punctat Balint, care l-a și schimbat pe tânărul său elev după primele 20 de minute ale testului cu Socodorul, de sâmbăta trecută.

Însă, măcar pentru un loc în primii 20 în calcule ar putea intra Claudiu Negoescu, mijlocașul dreapta de 17 ani crescut de FCSB, care a sosit – însă – la UTA din Italia, de la Spal. „De o bună perioadă, Negoescu se antrenează zilnic cu noi, cu echipa mare. Pentru mine este o surpriză plăcută, a venit cu un entuziasm specific – bineînțeles – jucătorilor tineri care intră în circuitul echipei de seniori, dar s-a integrat foarte repede și din punct de vedere fizic. Nu pare să aibă probleme chiar dacă are o vârstă fragedă. Am spus-o de multe ori și o spun încă o dată, sunt foarte atent la tot ce înseamnă dezvoltarea și evoluția jucătorilor tineri, mai ales a celor din propria Academie și Negoescu este unul din exemple. Au fost foarte multe exemple în mandatul meu, când am adus jucători de la echipa Under 19 să se antreneze cu noi, unii dintre ei chiar au debutat. Ne gândim că în trecut au fost un Gavrilă, un Pașcu, deci sunt exemple și sunt convins că vor mai fi”, a mai afirmat Laszlo Balint.

În altă ordine de idei, clubul UTA a pus în vânzare biletele virtuale pentru meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, programat duminică, 4 aprilie, de la 17:30. Tichetele pot fi cumpărate de aici: https://uta.iabilet.ro

0
0

Articolul Peteleu, ultimul utist infectat cu COVID! Negoescu începe să-i atragă atenția lui Balint, iar: „Rusu să-și câștige locul în teren prin ceea ce face la antrenamente” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*