Petre, la prezentarea oficială în tricoul Farului: „A contat dorința domnului Hagi de a colabora cu mine, obiectivul – prezența la echipa națională mare”

Gheorghe Hagi crede într-una dintre piesele de bază ale grupelor de la Atletico 97-98, care le-a suflat niște trofee generației similare ale Academiei sale. Prin urmare, Adrian Petre (23 de ani) și-a început oficial noua aventurp la Farul Constanța, unde își dorește să renască din punct de vedere sportiv.

Declinul atacantului arădean a început odată cu transferul la FCSB, în februarie 2020. Prestațiile lui Adi Petre nu au fost pe placul conducerii „roș-albaștrilor” și a fost cedat sub formă de împrumut la Cosenza, în Serie B. După doar 300 de minute într-o jumătate de sezon, fostul atacant al naționalei de tineret s-a întors în Liga 1, la UTA, echipa care l-a crescut, însă și aici a fost departe de așteptări. Petre a înscris un singur gol toată stagiunea de primăvară pentru „roș-albi” și acela în meciul de Cupă pierdut de „roș-albi” în Cupa României, cu U. Cluj. După eșecul intern al UTA-ei cu Poli Iași, antrenorul Laszlo Balint l-a atacat dur în public pe fotbalistul arădean, care în urmă cu două săptămâni a și fost anunțat oficial că nu mai face parte din planurile echipei emblemă a orașului natal.

Astfel, odată cu finalizarea proiectului de fuziune Viitorul-Farul, Adrian Petre a fost transferat la Constanța, unde și-a propus, nici mai mult nici mai puțin, decât să-și câștige un loc și la prima reprezentativă a României. „Dorința domnului Hagi de a colabora cu mine, de a mă aduce la echipă, acesta a fost principalul motiv pentru care am acceptat. N-a fost deloc o decizie grea, ştiind că dânsul mă doreşte m-a făcut să-mi doresc şi mai mult să vin la această echipă. E o onoare să fiu antrenat de domnul Hagi și sper ca împreună să aducem bucurii fanilor. Îmi propun să ajung în play-off cu Farul, ăsta e principalul meu obiectiv. Să ne batem la primele locuri. Pentru fiecare jucător este un obiectiv prezența la echipa națională mare. Din acest punct, a devenit și pentru mine unul. Mă gândesc şi la naţională, dar totul depinde de mine şi de cum voi juca la echipa de club”, a declarat Adrian Petre, pentru site-ul oficial al clubului constănțean.

Chiar Gică Hagi a anunțat transferul arădeanului chiar la începutul acestei săptămâni, sub forma unui pariu de-al său. „L-am luat pe Adi Petre, e născut 1998, e vârful echipei naționale de tineret. Mie îmi place să resuscitez jucători, mă înham la acest lucru, vreau să-l fac să dea goluri” , declarase „Regele” la conferința de presă de prezentare a proiectului Farul Constanța.

0
0

Articolul Petre, la prezentarea oficială în tricoul Farului: „A contat dorința domnului Hagi de a colabora cu mine, obiectivul – prezența la echipa națională mare” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*