Petre Simon, golgheterul UTA-ei U19 ajunge la Lipova! Mijlocașii A. Gavrilă și D. Pop – opriți și ei de Sabău, care s-ar putea despărți definitiv de Rusu: „Are oferte scrise!”

După ce s-a despărțit de doi atacanți, Andrei Banyoi și Andrei Sulea, plus mijlocașul ofensiv, Denis Rusu (împrumutat la UTA) și l-a adus doar pe Alex Moise (care e și bolnav în acest moment) în compartimentul ofensiv, Șoimii Lipova a întâmpinat ceva probleme la finalizare în acest start de sezon. Lipsa unui al doilea vârf de meserie s-a simțit cel mai mult în deplasarea de la Periam, acolo unde „alb-albaștrii” s-au jucat cu ocaziile și asta i-a costat, în cele din urmă, două puncte.

Tocmai de aceea, conducerea clubului a urgentat „încorporarea” a încă unui atacant și nu unul oarecare. Este vorba despre Petre Simon, golgheterul UTA-ei Under 19, formație ce a jucat semifinala Ligii Elitelor în această vară. „Din câte știm noi, Petre nu a fost doar golgheterul echipei de juniori a UTA-ei, ci a întregului campionat național U19. Sunt sigur că se va acomoda rapid la noi, atât el, cât și Andrei Gavrilă, un alt jucător de bază al aceleași generații a lui Sandu Gaica, de la UTA. În plus, l-am mai legitimat și pe David Pop, un mijlocaș defensiv născut în anul 1999, campion anul trecut cu echipa sa în San Marino. El a fost în probe timp de o săptămână și a fost apreciat de Flavius Sabău. Am dorit să avem concurență pe posturi, să avem un lot numeric mai mare, dar și mai bun valoric pentru a face față în cazul în care ne-am lovi de probleme cu infectări cu COVID pentru a nu periclita competiția”, ne-a declarat Radu Pop.

Tot președintele Lipovei susține că Denis Rusu va fi imposibil de ținut la Lipova, chiar dacă UTA va renunța la serviciile sale în iarnă. „Denis rămâne la UTA până în decembrie, iar clubul arădean își păstrează prima opțiune în caz că va dori să-l cumpere. Altfel, trebuie văzut ce vom face cu el, pentru că astăzi avem la club trei oferte scrise pe numele lui de la echipe de Liga 1 și una de la o echipă de Liga a 2-a. Chiar dacă a jucat foarte puțin în meciurile oficiale ale UTA-ei, Denis Rusu le-a sărit în ochi celor din fotbalul mare”, mai susține Pop.

Dacă Simon și Pop ar putea debuta în curând la Lipova, Gavrilă încă nu și-a revenit complet după accidentul suferit la începutul lunii august, în urma căruia a trebuit să-și bage mâna stângă în ghips.

În altă ordine de idei, să mai spunem că în ultimele clubul UTA a mai semnat împrumutul portarului Raul Opric, la Metalurgistul Cugir și cel al fundașului Lucian Vidican la Avântul Periam.

0
0

Articolul Petre Simon, golgheterul UTA-ei U19 ajunge la Lipova! Mijlocașii A. Gavrilă și D. Pop – opriți și ei de Sabău, care s-ar putea despărți definitiv de Rusu: „Are oferte scrise!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*