Petrescu a vorbit la superlativ despre UTA și antrenorul ei: „Sunt neînvinși în deplasare în acest an, am reuși miracolul să-i batem! Se vede mâna lui Balint…”

Vacanța prilejuită de meciurile echipei  naționale nu a fost de bun augur pentru CFR Cluj, sau cel puțin asta susține Dan Petrescu.  Antrenorul campioanei României nu mai vorbește despre plecarea de la echipă, dar îi prevede acesteia un viitor apropiat nu tocmai roz.

Iar asta pentru că i-ar lipsi jucători importanți despre care a vorbit parțial în conferința de presă de astăzi. În plus, fostul component al „generației de aur” a catalogat programul CFR-ului ca fiind unul inuman. „Când a venit pauza am fost fericit. Aveam nevoie de o pauză, și eu și jucătorii, speram să avem foarte multe vești bune după această perioadă, dar parcă sunt mai multe rele decât bune. La nivel e lot suntem doar la 90% din păcate, jucătorii accidentați nu și-au revenit, în schimb au revenit la antrenamente Chipciu și Văietuș, după ce au avut COVID. Ei sunt bine, dar pe Omrani și Vinicius nu putem conta la meciul cu UTA și nici la cel cu Roma. Este o veste foarte proastă plus că au apărut alte probleme și să vedem cât de grave sunt. Nu vreau să spun numele jucătorilor, așă că, dacă după meciul cu Roma eram rău, acum suntem mai rău. Pauza a fost bună, dar odată ce m-am întors au revenit la mine aceleași probleme și o iau de la capăt. Eu cred că e bătaie de joc să joci 9 meciuri într-o lună, niciodată în istorie, de când sunt eu în fotbal, nici ca antrenor, nici ca jucător, nu am mai întâlnit să ai 9 meciuri oficiale în 30 de zile. Mi se pare exagerat, vor fi multe accidentări, cred că vor fi meciuri în care vom avea 13-14 jucători, pentru că e inuman la ce este supus CFR-ul. Din păcate, în România, CFR este singura echipă care are 9 meciuri într-o lună, nici nu știu cum vom trece peste această lună. Trebuie să o luăm meci cu meci, cum se spune, primul meci este cel mai important ”, a spus „Bursucul”.

Iar primul meci al „alb-vișiniilor” va avea loc duminică seara, în Dealul Gruia, împotriva „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. „Pentru mine personal, nu e doar o surpriză plăcută că UTA este pe locul 7. Cunosc foarte bine antrenorul, a fost elevul meu, un băiat serios. În cariera lui de antrenor are numai rezultate bune, oriunde a fost a dus echipele în sus. Apoi, UTA are un record demn de remarcat, pe care nu toți specialiștii din fotbal îl știu. Este singura echipă din România care în 2020 nu a pierdut niciun meci în deplasare și vorbesc despre partidele oficiale. Poate au pierdut într-un meci amical, nu știu (n.a. UTA a cedat cu 2-0 chiar într-un meci cu CFR, disputat acum 5 săptămâni la Cluj). Adică în cinci meciuri în deplasare în Liga 1, are două victorii și trei egaluri și nici în Liga a 2-a nu a pierdut nici un meci în 2020. Deci, practic, ei vin neînvinși la noi. Dacă noi am reuși miracolul să-i batem, ar fi prima înfrângere a UTA-ei în deplasare”, a spus în stilu-i caracteristic Dan Petrescu.

„Principalul” campioanei consideră că principalul merit al parcursului bun al arădenilor îi aparține lui Laszlo Balint. „Se vede mâna antrenorului care e cu ei de un an de zile. UTA nu a fost în Liga 1 de mulți ani, venirea lui Balint a adus această promovare. Marele merit este al lui pentru că pe unde a fost a făcut rezultate foarte bune. Pentru mine nu e o surpriză mai ales că, campania de achiziții din vară a fost excelentă. A luat jucători foarte buni, gratis sau pe bani puțini, aici s-a văzut că Gyuszi a gândit foarte bine. E un băiat inteligent, sunt convins că se va bate la play-off până la finalul campionatului”, a concluzionat Petrescu.

După 10 etape scurse din prezenta ediție a Ligii 1, CFR Cluj ocupă locul 3, cu 21 de puncte, la trei lungimi de undă de FCSB și CS U Craiova, care împart prima poziție a clasamentului. După meciul cu UTA, joi, 26 noiembrie, „feroviarii” o găzduiesc pe AS Roma, în cadrul rundei cu numărul 4 a Grupei A, din Europa League.  Cu 4 puncte, clujenii sunt pe locul 3, după Roma (7) și Young Boys (4, dar golaveraj mai bun) și peste CSKA Sofia, ce are un singur punct.

0
0

Articolul Petrescu a vorbit la superlativ despre UTA și antrenorul ei: „Sunt neînvinși în deplasare în acest an, am reuși miracolul să-i batem! Se vede mâna lui Balint…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*