Petrolul şi Astra merg bine la juniori A şi B

Ultima rundă din campionatele rezervate juniorilor republicani a fost una favorabilă pentru echipele cluburilor Petrolul și Astra, care au bifat victorii la juniorii A și B, în partidele susținute, în Liga Elitelor, respectiv Campionatul Național al juniorilor. Succesele petroliștilor au venit în „dubla” cu LPS Buzău, 6-2 („U 19”) și 1-0 („U 17”), în timp ce echipele de fotbal juniori „U19” şi „U17” ale Astrei au învins pe CSM Ploieşti, în etapa a II-a a Seriei a 6-a, pe teren propriu, la ”Prahova”, băieţii pregătiţi de Robert Lungu învingând pe cei ai lui Pompiliu Stoica cu 1-0 (1-0), iar cei mici, antrenaţi de Nicu Lazăr, au bătut omologii pregătiți de Marian Ilie şi Bogdan State, cu 5-0 (2-0).
Juniorii „mari” petroliști au obținut cel mai clar succes din acest campionat, 6-2 (2-1) pe terenul ultimei clasate, LPS Buzău. Partida a fost la discreția elevilor lui Marius Manolache, golurile formației ploieștene fiind marcate de către Șerban (33), Iulian Duță (45, 67), Raul Bucur (53), Ionuț Pop (83) și Dragoș Mănescu (85). Pentru petroliști au evoluat Petru Marinache – Iulian Duță, Andrei Șerban, Antonio Popa, Tiberiu Dima, Nicholas Stănescu, Cristian Vrăjitoarea, Dan Stoica (73 Răzvan Cojocaru), Gabriel Stoica (60 Octavian Dumitru), Radu Dumitru (60 Ionuț Pop) și Raul Bucur (73 Dragoș Mănescu). Pe banca de rezerve s-au mai aflat portarul Liviu Toma și Fabian Sotir. În clasament, formația petrolistă ocupă poziția a zecea, iar în etapa viitoare va evolua, la Brazi, cu ACS Sport Team București (8 mai, ora 12.00).
Mult mai echilibrat a fost duelul formațiilor „U 17”, tranșat la limită de către petroliști, scor 1-0, grație golului marcat de către Sârbu (41). Fără să poată conta, din diferite motive, pe mulți dintre titularii de bază, „lupișorii” au aliniat, contra LPS Buzău, o formulă de echipă ce i-a cuprins pe Liviu Toma – Mario Alecsandru, Juan Pătrașcu (56 Cristian Leonte), Ionuț Vasile, Daniel Andrei, Lucian Iancu (85 Mihai Galion), Andrei Gheorghe (70 Ionuț Vuță), Andrei Sîrbu (85 Petre), Andrei Oprea, Alex Tudose și Leonard Grigore (70 Andrei Spătărelu). Rezerve neutilizate: Eduard Stan – Alex Cazan, Cosmin Voinea. Echipa „U 17” se situează pe locul cinci în clasament, urmând ca, în runda viitoare, să joace, la Brazi, cu ACS Sport Team București (8 mai, ora 14.00).

CSM Ploieşti pare că nu s-a acomodat, deocamdată, cu rigorile campionatului juniorilor B

În fine, în Liga Elitelor „U 16” s-au disputat jocurile etapei a doua, în care FC Petrolul Ploiești a evoluat, ca și în runda inaugurală, în deplasare. De această dată la Brașov, contra AS SR Municipal, confruntarea încheindu-se nedecis, 0-0, după un meci în care elevii lui Laurențiu Tureac au ratat multe ocazii de gol. Pentru petroliști au evoluat Andrei Jercălău – Andrei Giamanu, Vlad Balea, Tudor Catargiu, Sebastian Alexandrescu, Petre Alexandru, Leonard Preda, Albert Dima, Mihnea Rădulescu, Alexandru Mitran și Augustin Giamanu. Rezerve: Teodor Stancu – Denis Ardeleanu, Mario Ioniță, Damian Ioniță, Eduar Nicolae, Rareș Nicolae și Mihai Tertea. Cu patru puncte acumulate după primele două etape, petroliștii păstrează, în continuare, șanse reale să treacă în faza următoare a competiției. Pe 8 mai, de la ora 16.00, la Brazi, formația noastră va susține primul joc din acest campionat pe teren propriu, cu ACS Kids Tâmpa Brașov, o partidă de al cărei rezultat vor depinde în mare măsură calculele calificării.
Într-un alt meci de la același nivel competițional, Elite Under 16, dar în seria a 4-a, Petrosport a învins Astra cu 4-0.
De remarcat că, în etapa a 2-a a Seriei a 6-a, la junior republicani A și B, meciurile dintre Petrosport și Daco-Getica au fost ”mutate” pentru ziua de astăzi, la orele 12, respectiv 14, pe terenul de la Strejnic.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*