Pică frunza lui Udrea! Centrul de informare turistică de pe malul Timișului va fi demolat

Centrul de Informare turistică de pe Splaiul Brediceanu va fi relocat, iar clădirea construită din bani europeni va fi demolată, odată cu reamenajarea zonei.
Faptul că Lugojul câștigase la nivelul anul 2015 un proiect european este un lucru bun, dar ”Re­deș­teptarea” critica utilitatea și mai ales aspectul construcției respective, situate în apropierea intersecției de la Podul de Beton.

Ciudățenia de pe malul Timișului era prezentată drept ”o construcție stingheră pe malul Timișului, lipsită de valoare arhitecturală și care se încadrează ca nuca-n perete în peisaj”.

Între timp, lucrurile nu s-au schimbat prea mult, iar cabana ridicată cu bani europeni zace abandonată pe malul Timișului.

Întrebat ce crede despre acest obiectiv, actualul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, ne-a declarat: ”Am anunțat reamenajarea malurilor Timișului între cele două pasarele pietonale, cu pistă de biciclete și zonă pietonală, pe fonduri europene. Construcția respectivă o vom demola, în momentul amenajării malului.”
Claudiu Buciu face diferența între activitatea de promovare turistică, pe care o consideră importantă, și utilitatea unei clădiri nepotrivite ca aspect și plasată undeva în afara centrului orașului: ”utilitatea acelei clădiri este zero, dar activitatea de promovare este foarte importantă. Activitatea va fi relocată și se va desfășura în alt spațiu. Repet: promovarea turistică este bienevenită, dar acea con­struc­ție, cu aspect nepotrivit din punct de vedere urbanistic, este un nonsens total”.

Edilul șef vede ca alternative câteva spații situate în zona centrală: la Galeria ProArte, în partea dinspre Muzeu; la fosta Agenție de Voiaj de lângă Cinema ”Bela Lugosi” (spațiu deținut de Primărie, cu contract de închiriere); în Piața Drăgan sau chiar în sediul Primăriei.

Rea­min­tim că proiectul centrului a fost selectat în 2015 în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

Valoarea totală a proiectului, la nivelul acelui an, a fost de 626.165,98 de lei, valoarea eligibilă s-a ridicat la 620.325, 23 lei, iar banii europeni, prin FEDR, au fost în valoare de 560.588,23 lei (finanțare nerambursabilă).

Cu finanțare nerambursabilă în valoare de 47.330,84 lei a contribuit și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. C­o­finanțarea eligibilă a beneficiarului, adică banii puși jos la acea dată de Primăria Municipiului Lugoj, au fost în valoare de 12.406,51 lei.

Articolul Pică frunza lui Udrea! Centrul de informare turistică de pe malul Timișului va fi demolat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*