Pierzători de 3 ori pe terenurile nou-promovatelor. Mediop reduce scorul cu primul său gol în deplasare dar Codrea nu evită primul eșec: FC Argeș – Ripensia 2-1

O remiză cu goluri în Ilfov la vecina ierarhică mai bine clasată și un succes la limită acasă cu codașa au fost urmate astăzi de la 11 de primul eșec cu același scor al lui Paul Codrea la cârma Ripensiei, 2-1 (2-0) în duelul nou-promovatelor în Trivale, tocmai unde ex-internaționalul român își continua ascensiunea ca jucător tânăr aspirant, pe drumul spre ”Cizmă”. Senegalezul Mediop a redus din handicap spre mijlocul reprizei a II-a, cu primul său gol afară în Liga 2, însă FC Argeș a conservat avantajul consolidat în minutele 31 și 33.

Timișorenii n-au rămas așadar datori la capitolul goluri marcate nici în deplasarea din etapa a 25-a, doar două fiind aparițiile acasă și 4 în deplasare în care n-au înscris, dar n-au micșorat handicapul căscat în clasament după primele 7 clasate, din contră, înfrângerea la Pitești și alte rezultate ale zilei de sâmbătă lăsându-i cu doar 5 puncte în fața primei trupe de pe locurile de retrogradare: FC Argeș – Ripensia 2-1 (2-0).

În tur, duelul cu argeșenii era primul al nou-promovatei împotriva unei formații sosite tot din Liga 3, Golda deschizând scorul în minutul 65 dar alb-violeții din Regat egalând în minutul 80, iar mai apoi Ripensia a dispus acasă cu 4-1 de Metaloglobus București în directele cu echipe elevate din eșalonul terț însă a și pierdut în deplasare cu 2-0 la Sibiu și chiar 3-0 la Miroslava, o altă înfrângere suferind și astăzi în confruntări de aceeași factură.

Abordată pe arena ”Nicolae Dobrin” între buturi cu Rădulescu, revenit în urma gravei accidentări suferite de Munteanu în prima repriză a victoriei de săptămâna trecută cu brăilenii, aceasta fiind prima sa apariție în poartă de la eșecul acasă cu 0-2 cu ASU Politehnica, dar și a șaptea în deplasare, până acum împărțind remizele cu înfrângerile. Codrea a mai efectuat alte două înlocuiri, așadar mai multe schimbări în câmp față de precedenta reprezentație, Tudor și Dumiter fiind titularizați, pe când Apro și Ungureanu au fost lăsați pe bancă, însă până la pauză.

Într-adevăr, fostul mijlocaș a căutat să redreseze corabia roșu-galbenă după golurile încasate în minutele 31 și 33 prin a apela în repriza a II-a la foștii titulari din runda trecută, înlocuitori la pauză ai lui Mânecan și Dumiter, iar dubla mișcare a dat parțial roade, Ripensia înscriind cam pe când puncta și acum 3 săptămâni la Ștefăneștii de Jos, atunci prin Bădăuță în minutul 62, astăzi prin Mediop în minutul 64.

Bănățenii deschideau atunci scorul în dauna celor din Snagov însă astăzi doar au înjumătățit handicapul, africanul plasând balonul cu bara, de la marginea careului violeților: 2-1. Autor a 3 goluri în ultimul meci acasă din 2017, 4-4 (2-2) cu Luceafărul, și al altor două în primul în Ciarda Roșie pe 2018, prin care a preluat de fiecare dată conducerea, Mediop spărgând așadar gheața și în deplasare și devenind al optulea marcator al nou-promovatei și pe alte terenuri, capitol la care Dumiter conduce cu 3, urmat de căpitanul Popa cu două ”boabe”.

Părea a fi momentul revirimentului Ripensiei, mai ales că argeșenii lui Săndoi sufereau o accidentare în minutul 48, Mihăescu înlocuindu-l pe mijlocașul Grecu, iar apoi ratau neverosimil din 3 metri prin mijlocașul Șerban, care l-a luat la țintă în minutul 56 pe Rădulescu, însă ”violeții” din Trivale au conservat apoi avantajul în a doua parte a reprizei secunde.

Piteștenii nu mai risipiseră puncte pe ”Nicolae Dobrin” încă de la vizita ex-liderului sibian pe 28 octombrie, într-o remiză albă, după care au trecut acasă cu 2-1 de CS Afumați și Olimpia iar în decembrie și cu 2-0 de ASU Politehnica, astăzi ținând să puncteze ca atare prima apariție oficială acasă în 2018, abordată de pe locul 6.

Implicit, alb-violeții au rămas în continuare în avantaj, Emil Săndoi efectuând alte schimbări la mijloc și în defensivă iar Năstăsie ocolind de puțin ținta din lovituri libere și fundașul lateral Oancea luându-l și el la țintă în prelungiri pe Rădulescu, pe când Ripensia n-a mai avut forța de a anihila complet handicapul, deși Codrea a mai încercat și prin introducerea lui Golda în locul lui Bădăuță.

Meciul se jucase de fapt în urma primei jumătăți de oră, când Raul Costin a deschis scorul cu capul în minutul 31 după o centrare de pe dreapta iar Vasile Buhăescu a plasat puțin mai apoi din marginea careului, 2-0 în minutul 33.

Scorul putea fi totuși altul la pauză, dat fiind că atacanții Buhăescu respectiv Bădăuță n-au fost deloc departe de gol, ba din contră, primul trimițând razant cu transversala iar ex-polistul reluând alături cu capul din careul mic.

La fel cum scorul s-ar fi putut deschide chiar mai devreme, Ripensia blocând însă două tentative argeșene în primele zece minute iar Dumiter având tirul reglat prea sus în minutele 15 și 18, după care Grecu, rămas singur unu la unu cu Rădulescu, l-a luat la țintă după mijlocul primei reprize.

Nici cea de-a doua timișoreană n-a evitat așadar eșecul la Pitești, tot în Argeș urmând a juca și luni de la ora 18 ASU Politehnica, la căderea de cortină peste etapa a XXV-a cu CS Mioveni. Alte doar două apariții în cele 3 runde din martie pentru nou-promovații Ripensiei, sâmbăta viitoare de la ora 14:30 acasă cu trupa de podium Chindia iar apoi în deplasare la București, tot cu o nou-promovată, Metaloglobus, pe 31 ale lunii, continuarea parcursului fiind acasă cu Academica, din nou în Argeș, dar la Mioveni, acasă cu AFC Hermannstadt, la Balotești, pe teren propriu cu CS Afumați, la Călărași dar și la Șiria, cu UTA, precum și acasă cu Pandurii dar și la concitadina ASU Politehnica, finishul fiind în Ciarda Roșie cu nou-promovata Știința Miroslava.

Alte reușite ale senegalezului Mediop, pe lângă cele semnate în 8 dintre aparițiile Ripensiei în Liga 2, cu premiera de astăzi în deplasare, ar putea asigura menținerea timișorenilor pe scena secundă dar și elevarea ierarhică a africanului, depinzând însă și de înscrierea unor goluri în plus pe alte terenuri, moment din care s-ar putea cu adevărat pomeni de pasul pe o treaptă superioară, iluzoriu până acum prin prisma absenței unor asemenea reușite în deplasare, dar chiar și așa menționat cu adrese notabile pe harta internă.

*

FC Argeş: Popescu – Oancea, Cotigă (79, Vișa), Stan, Şerbănică – Costin – cpt., Andrei (73, Stoica), Şerban, D. Grecu (48, Mihăescu) – Năstăsie, Buhăescu.

Rezeve: N. Grecu – Nilă, Tăbăcariu, Barbu.

Antrenor: Emil Săndoi.

Ripensia: Rădulescu – Popa – cpt., Bocşan, Burdeţ, C. Toma – Tudor, Mânecan (46, Apro), Zurbagiu, Dumiter (46, Ungureanu) – Mediop, Bădăuţă (74, Golda).

Rezerve: Contra – Golda, Bobină, Stoi, M. Toma.

Arbitri: Adrian Illyeş (Ploieşti) – Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Marilena Cătălina Nan (Alexandria).

Rezultatele zilei în Liga 2, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

The post Pierzători de 3 ori pe terenurile nou-promovatelor. Mediop reduce scorul cu primul său gol în deplasare dar Codrea nu evită primul eșec: FC Argeș – Ripensia 2-1 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*