Pixelul albastru! Ceartă on-line între consilieri pe tema iluminatului public

Proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr. 13 la Contractul de concesiune al iluminatului public al municipiului Lugoj a încălzit dezbaterile ședinței de consiliu din 15 decembrie.
Schimb acid de replici pe tema iluminatului de sărbători. Startul l-a dat consilierul PSD, Nicu Bădina, care dorește să se afirme ca voce a opoziției.

Acesta a început pe un ton conciliant, subliniind că ”am remarcat interesul autorității locale de a crea o atmosferă de săr­bătoare în așteptarea Crăciunului și a Anului Nou, cu un iluminat eficient și la preț modest. Chiar am urmărit iluminatul și mă declar mulțumit că este într-o situație adecvată celei în care se găsește la ora actuală țara”.

După ce a remarcat că actualul act adițional seamănă, ca formă și conținut, cu cel aprobat de CLM în octombrie 2019, consilierul Nicu Bădina l-a întrebat pe primarul Claudiu Buciu: ”Având în vedere criza de sănătate, urmată de un început de criză economică, vă declarați mulțumit de iluminatul festiv realizat de societățile ELBA și AEM?”.

Primarul a răspuns: ”în condițiiile actuale, da”. Întrebat câte produse noi au fost montate și valoarea aproximativă, edilul șef a replicat: ”foarte puține, am refolosit multe instalații din cele existente și împrăștiate în oraș, în diferite locuri. Valoarea este undeva la 8.000 euro”. Bădina a acuzat întârzierea procedurii.

Întrebat cât de repede se va semna actul adițional nr. 13, având în vedere că suntem foarte aproape de Crăciun, edilul șef a replicat: ”Asta depinde de hotărârea dumneavoastră! Încercăm să îl semnăm până la Crăciun”.

În acest moment, a intervenit, pe un ton tăios, consilierul liberal Adrian Serendan, care a adus în discuție istoricul acestor contracte, încheiate de fosta administrație PSD a orașului: ”Vă reamintim, domnule Bădina: contractul cu ELBA s-a semnat în 2010, în condiții neprincipiale pentru tot Lugojului, iar consecințele le-am văzut cu toții în acești zece ani”.

Serendan făcea referire la faptul că, în anii trecuți, Primăria Lugoj a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, care a constatat un prejudiciu estimat de 3.335.724 de lei (aproximativ 700.000 de euro) în urma unui contract încheiat de municipalitatea lugojeană cu societatea ELBA SA, privind lucrări de moderni­zare, extindere şi întreţinere a sistemului de iluminat public. Până la urmă, proiectul de hotărâre a căzut la vot.

Problema a constituit-o borderoul cu tarife prea mari, solici­tate în anexă de către societatea ELBA.

Articolul Pixelul albastru! Ceartă on-line între consilieri pe tema iluminatului public apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*