Plăcintă țărănească cu varză

Ingrediente: • 800 gr varză dulce, tocată mărunt și călită în puțin ulei • o lingură cu pesmet • două ouă • 300 gr făină • 250 ml apă • o linguriță oțet • sare • 80 gr untură de porc • o legătură mărar Varza tocată și călită se amestecă cu un ou, pesmet și mărarul tocat. Se face un aluat din făină, sare, oțet și apă călduță, care se lasă să se odihnească 30 de minute. Se împarte apoi în zece biluțe de aluat: fiecare se întinde cu sucitorul până când obțineți un cerc cu diametrul de 20cm. Se unge fiecare foaie cu untură de porc și se pune una peste alta, ca un turn. După ce se mai odihnește 20 de minute, turnul de aluat se întinde cu sucitorul până când se obține o foaie mare, cu diametrul de 50 cm. Se pune umplutura în mijloc și se împăturește plăcinta cu marginile foii. Plăcinta se răstoarnă pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se unge cu oul bătut. Se coace la cuptor 30 de minute, la 190 grade Celsius. Se servește caldă, cu smântână sau iaurt.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*