Plasma poate salva vieți! Se caută donatori vindecați de CoVid în ultimele trei luni

Claudiu BuciuConducerea Spitalului Municipal din Lugoj face un apel tuturor celor care s-au vindecat de CoVid 19 în ultimele trei luni să devină donatori de plasmă. Acest gest este esențial pentru salvarea celor suferinzi în acest moment, infectați cu noul coronavirus.

”Spitalul Municipal Lugoj, prin conducerea sa, face un apel la toți foștii pacienți vindecați de CoVid în ultimele trei luni, să ia în considerare posibilitatea donării de plasmă. Acesta poate salva în continuare multe vieți, în cazul în care are concentrația necesară de anticorpi. În speranța că vor fi cât mai mulți donatori, conducerea spitalului din Lugoj are calde cuvinte de mulțumire pentru cei care vor face acest nobil gest, venind în sprijinul semenilor aflați în suferință, care au șansa să se salveze și ei”, a declarat pentru ”Redeșteptarea” dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Pentru acest lucru, donatorii sunt rugați să se prezinte la Centrul de Transfuzii de la Timișoara, aflat lângă Spitalul Județean. Acolo va avea loc procedura de dozare a anticorpilor. Donatorii vor prezenta actul de identitate, foaia de externare sau buletinul cu analiza CoVid.

La Lugoj, în acest moment, sunt 14 pacienți infectați cu CoVid, dintre care patru se află la Secția ATI, cu forme mai severe ale bolii, Dintre aceștia, o femeie este intubată, cu traheostomă.
Articolul Plasma poate salva vieți! Se caută donatori vindecați de CoVid în ultimele trei luni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*