Plătește Hațegan pentru „oalele sparte” de Colțescu aseară, la Paris: „Ar fi nedrept!”

Sebastian Colțescu a provocat un scandal de proporții la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir, din Liga Campionilor, după ce a fost acuzat de rasism de echipa turcă. Arbitrul de rezervă al partidei de la Paris a fost acuzat că a folosit cuvântul „negru” atunci când i-a comunicat centralului Ovidiu Hațegan să-l dea afară pe Pierre Webo, membru în staff-ul grupării din Turcia.

Astăzi, întreaga presă de pe mapamond „rostogolește” subiectul și în dungă, iar întrebarea care se pune este dacă arădeanul Hațegan, cel care tocmai stabilise un record de prezențe (șase din șase în partidele din cadrul grupelor Champions League) va plăti pentru „oalele sparte” de colegul său. Cu toate că, probabil, Colțescu nu are porniri rasiste, exprimarea a fost total neinspirată într-un context mondial tot mai sensibil la chestiunile legate de culoarea pielii.

Inclusiv Ilie Dumitrescu, fost component al „Generației de Aur” a fotbalului românesc, invitat permanent la emisiunea Euro Fotbal de Digi Sport se teme pentru viitorul lui Hațegan în cea mai importantă competiție fotbalistică inter-cluburi. „Nu am mai văzut așa ceva. Ei au muncit, s-au pregătit foarte bine, Hațegan putea ajunge în fazele superioare, vine Colțescu și face o asemenea gafă de proporții. UEFA și FIFA pun mare preț pe asemenea atitudini. E ca și cum noi am comenta aici în studio: ce bine a dat negrul ăla cu capul, sau ce a făcut negrul ăsta.

Neymar și Mbappe nu mai erau interesati de meci, făceau semn către Coltescu. Acum se pune o etichetă, este penibil să ajungi aici, îmi pare rău de Hațegan, ar fi nedrept să plătească pentru Colțescu. Are modul ăsta superior și în campionat. Dă cartonaș și pe hol băiatul acesta, cred că unui băiat de la CFR. Pe tunel este doar el și nu mai există nicio altă probă. Nu mai zic de câte ori a trimis antrenori în tribună.

Dacă faceți o sumă a greșelilor pe care le-a făcut… nu e în firea mea să dau într-un om când e jos, dar nu mai are nicio șansă să arbitreze la nivelul acesta. Plătește tribut aerului ăsta superior pe care îl are. Ați văzut cum se comportă Hațegan și în campionatul nostru. E lucid, sigur, acceptă dialogul”, a spus Dumitrescu, redat de digisport.ro.

Întrerupt aseară prin hotărârea ambelor echipe, meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir se va relua în această seară, de la ora 19:55, din minutul 14, însă cu o brigadă nouă de arbitri. La centru se va afla olandezul Danny Makkelie, care va fi ajutat la cele două linii de conaționalul Mario Diks și polonezul Marcin Boniek. Arbitru de rezervă a fost desemnat tot un polonez, Bartosz Frankowski, iar în camera VAR vor rămâne italienii Marco Di Bello și Maurizio Mariani.

0
0

Articolul Plătește Hațegan pentru „oalele sparte” de Colțescu aseară, la Paris: „Ar fi nedrept!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*