PlaySport nu știe povestea dintre Voința București și Ilie Năstase, dar scrie… eronat!

Găsim pe site-ul playsport.ro o poveste despre baza Voința București, despre Ilie Năstase și finul său, Ciprian Marica. Pare un material mai mult comandat, ce conține date extrem de subiective și care nu merge pe firul întâmplărilor, așa cum s-au derulat ele. O să vă spun ceva mai pe scurt, despre această telenovela, din care trebuie să rețineți modul cum proprietarilor Clubului Voința i s-a luat întreaga bază, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al șefului de Guvern de la acea vreme, Radu Vasile (nu cum scrie Playsport, că Mugur Isărescu ar fi semnat decizia de punere în posesie).

”Am băgat pe dracu-n casă, un om mârșav, care ne-a furat clubul”!
Este declarația lui Mihai Piștalu, administratorul Clubului Voința, cel care s-a luptat cu Ilie Năstase și armata lui de avocați, ca sportivii de la cele șase secții să nu fie dați afară și să dispară cu totul. ”În 1998, noi, cei de la Voința, ne-am gândit să chemăm un investitor și să facem o colaborare, ca să ne fie bine tuturor. El să ne plătească o chirie modică, ca să se dezvolte și cele șase secții sportive ale noastre, atletism, box, canotaj, ciclism, fotbal și popice, iar omul să-și facă și el afacerile lui. Ne-am oprit la Ilie Năstase, o greșeală care ne-a costat viața, aș putea spune, pentru că Ilie are un character mârșav, este un oportunist și un om extreme de neserios.

În primă fază ne-am înțeles perfect, am făcut un protocol de colaborare, între Voința și Năstase, în care au fost trecute amendamentele ambelor părți. Dar când să oficializăm înțelegerea noastră, funcționarii Ministerului Tineretului și Sportului(n.n. MTS) au spus că Voința București nu este tutelată de nicio entitate mai mare, un minister, care să primească o astfel de bază, alături de firma lui Ilie Năstase. Prin urmare, și acum, atenție!, i-au învățat pe cei de la Voința să solicite preluarea bazei de către MTS, după care aceasta urma să le returneze terenul celor două părți, scrise în contractual lor initial de colaborare. În naivitatea lor, cei de la Voința au crezut că așa se va întâmpla, dar lucrurile au luat o altă întorsătură – ministrul Sportului de la acea vreme, Crin Antonescu, o persoană la fel de mârșavă ca Năstase, l-a presat pe premierul Radu Vasile să semneze punerea în posesie doar în favoarea lui Ilie Năstase. Radu Vasile a făcut acest act criminal chiar în ultima lui zi de mandat, atribuind Baza unei fundații a lui Ilie Năstase, înființată, culmea!, după data în care s-a petrecut punerea în posesie (n.n. există acte doveditoare pentru toate aceste informații).

Din acel moment a-nceput războiul între Voința și MTS – am mers în Justiție și am demonstrat nedreptățile făcute tocmai de un Minister al Sportului, unui club care făcea performanță. Și, culmea, vreau să spun că, la un moment dat, Ministerul ne-a retras și Certificatul de Identitate Sportivă, asta ca să nu mai existăm deloc. Până la urmă, Voința și-a recăpătat CIS-ul, ba chiar a câștigat și procesul, aici la București, dar întâlnirea dintre Năstase și o altă soție pasageră de-a lui, Brigitte Sfăt, a făcut ca judecata să fie mutat la Timișoara, acolo unde doamna în cauză s-a dovedit a avea influențe. Voința a pierdut procesul cu MTS, spre bucuria lui Năstase și a soției sale, Brigitte Sfăt. Conform protocolului de atribuire din partea Ministerului Sportului, Năstase ar fi trebuit să facă o Academie de tenis, care să-i poarte numele. Fostul tenismen a promis Ministerului Sportului că investiția sa se va ridica la peste 100 de milioane de euro, și va cuprinde o arena centrală multifuncțională, alte terenuri moderne de tenis în aer liber și acoperite, piscine, o sală de sport de 10.000 de locuri, terenuri de squash, parc acvatic, hotel sportiv de trei stele, centrul medical, clădiri de birouri. Drept pentru care, Ministerul Tineretului a prelungit termenul de concesionare a Bazei, de la 49 la 60 de ani. O bază de vis, am putea spune, în care se regăsește totul, doar în visele lui Năstase! Mergeți acolo și vedeți că nu s-a făcut nicio investiție.

Ba mai mult, se tot trâmbițează faptul că fostul fotbalist Ciprian Marica ar fi făcut o colaborare cu Năstase, din care a rezultat un teren mare și altele mai mici. Dar trebuie să spunem că acel teren mare era cu gazon, cel mai bun din București – aici au venit să joace și să se antreneze naționala Danemarcei și echipele de club Dinamo și Rapid, toată lumea apreciind calitatea deosebită a gazonului. Marica a venit, a scos iarba și a pus material sintetic, asta este investiție? După care a-nchiriat terenurile de fotbal Academiei de copii Juventus Torino, din București, deci nici el nu muncește efectiv, alții lucrează pentru el.

Aceasta ar fi poveste Bazei Voința București, ”furată”, efectiv, de Ilie Năstase, care a dus la desființarea a șase sporturi și care a lăsat pe drumuri aproape 100 de sportive. Și, culmea, tocmai cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Guvernului României, instituții care n-au investit niciun leu în Baza Voința, aceasta fiind construită de cooperatorii UCECOM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*