”Plecăm cu șansa a doua” Ionuț Popa, înaintea deplasării la CSM Poli Iași – ACS Poli, despre frustrarea din lot, căutarea de atacanți, problema finanțării, a trecerii la Cluj

Fără gol marcat sâmbăta trecută și marți acasă cu Sepsi și la Ploiești cu FC Voluntari, ACS Poli se află acum în fața ultimei deplasări a turului în sezonul regular al Ligii 1, duminică după-amiază la Iași, de unde 3 dintre cele cinci vizitatoare au plecat până acum cu puncte, antrenorul principal Ionuț Popa admițând însă astăzi în conferința de presă de la ora 17 că bănățenii vor aborda cu șansa a doua ultimele două întâlniri ale primei jumătăți a parcursului preliminar, dinaintea pauzei competiționale.

Popa: 9 puncte din primele 6 deplasări

 

Acest statut n-ar constitui cea mai mare problemă din moment ce timișorenii au dovedit contra liderului CFR și pe Dinamo că le priește să surprindă favoritele, dar Popa a relevat mai multe dificultăți cu care se confruntă la ora actuală.

Într-adevăr, gazdele preluate din vară de Flavius Stoican n-au prea excelat la Iași, 0-0 acasă cu Gaz Metan, 0-2 cu CFR, 2-1 cu Dinamo, 0-2 cu Sepsi și 2-1 cel mai recent cu Voluntari, fiind vorba pe de altă parte de o formație care n-a mai pierdut în deplasare din etapa inaugurală, 2-0 pentru CS U Craiova. Ulterior, a triumfat cu 0-1 la Concordia, remizând 1-1 la FCSB, 0-0 la Astra, 2-2 la Juventus și cel mai recent cu 3-3 miercuri la Botoșani.

Ca întâlniri directe pe ”Emil Alexandrescu”, Bole a marcat în minutul 46 unicul gol al partidei din cea de-a treia rundă din play-out-ul ediției trecute, 1-0 pentru ieșeni, în rest însă timișorenii încheind sub scut. Triumf cu 0-1 prin reușita lui Drăghici în minutul 61 al antepenultimei etape a turului în sezonul regular precedent, după ce în prima jumătate a anului 2016 se consemna un 1-1 (0-0) în penultima rundă din retur, când Ovidiu Popescu egala în minutul 78, respectiv un 0-0 în ultima etapă din turul fazei play-out.

Dar iată ce a spus Ionuț Popa astăzi după-amiază, ca declarații complete: ”După două jocuri nereușite, ultimele două, s-a instalat, așa, o stare de nemulțumire vizavi de noi înșine, pentru că ne-am propus cu totul altceva din ele, cel puțin 4 puncte, și n-am reușit decât un punct. În condițiile acestea ne-am îndepărtat de obiectivul la care îndrăzneam, nu care ni l-am propus, acela de a accede spre primele șase. Ne-am îndepărtat pentru că celelalte echipe au câștigat și va fi foarte, foarte greu, în condițiile în care nu am reușit cu două echipe cum au fost Sepsi și Voluntari să câștigăm. Urmează două jocuri după aceea cu Iași și cu Craiova, echipe pe care personal le consider că joacă cel mai frumos fotbal din țară la ora actuală, echipe în fața cărora consider că normal plecăm cu șansa a doua”.

Popa a continuat: ”Marea mea dezamăgire este că n-avem nici un atacant, de două etape vedeți că nu dăm gol, e greu să dai gol dacă n-ai un atacant sau un marcator, doar din întâmplare sau dintr-un moment întâmplător, un 11 metri sau o lovitură liberă mai poți să marchezi, dacă acel jucător lipsește. Din păcate la noi, singurul  pe care-l aveam, Drăghici, lipsește de vreo 2-3 săptămâni și probabil că va mai lipsi tot atât, iar după aceea va trebui să reintre în normal…”

”Vizavi de ultimul joc, m-am declarat nemulțumit, am și discutat cu jucătorii, nu se poate să pierzi un joc pe care l-ai dominat, să-l pierzi în ultimele secunde, să-l pierzi pe greșeli individuale și pe lipsă de concentrare, o lipsă de determinare, de motivare, lucru pe care l-am semnalat încă după jocul de la Dinamo, pentru că imediat după joc a apărut o declarație că nu putem fi finanțați, declarație care ne-a suprins pe toți, mai ales că noi aveam promisiuni că nu vor mai fi probleme cu banii, că nu vor mai fi probleme odată cu apariția Legii Sportului. Din păcate, toți am primit această veste cu tristețe, nu înțelegem de ce, jucătorii nu înțeleg de ce, eu nu pot să le explic de ce, nu mă pot face înțeles în acest domeniu, poate ar fi bine să vină un jurist de undeva de la Primărie, de la Universitate, de la Consiliul Județean, mă refer la părțile componente ale ONG-ului nostru, dacă mai sunt implicați UPT și CJT, să vină să explice situația, pentru că, repet, eu nu sunt în măsură să le explic juridic de ce a luat ANAF-ul banii toți și nu le-au dat măcar 2-3 salarii, pe care, așa zic ei, că trebuiau să le primească, auzind din alte părți, de ce nu se face și la Timișoara finanțarea așa cum se face și în alte părți. Nu pot să le explic și de aceea ar fi bine să vină un specialist, repet, un jurist, cu respect, îl respectăm, dacă e bine, bine, dacă îl înțelegem sau nu îl înțelegem, iar e bine, dar ar trebui să explice cineva, ca jucătorii să nu trăiască sub impulsul unei frustrări, sau să se creadă că nu se vrea”.

Ionuț Popa a relevat părerea vestiarului, ”repet, ei spun că legea e lege pentru toți și că nu e ilegal, și de fapt a venit în ajutorul nostru al tuturor și o declarație a unui avocat pe care nu-l cunosc, de la Baroul Timiș, care spunea că finanțarea e posibilă și nu știu de ce se materializează discuțiile pe alte canale, să zic așa, Consiliul Consumatorilor sau mai știu eu ce. Mi se pare aberant! Atunci mi-ar fi și mie mai ușor să lucrez cu jucătorii, căci vă spun, sunt băieți inteligenți și vor înțelege, indiferent de aspecte, vor înțelege lucrurile așa cum sunt ele. Mi-ar ușura și mie munca, repet, fac un apel la unul care se pricepe și care să vină să spună, și repet, fac un apel la membri ai ONG-ului, să vină să-și aducă contribuția, dacă e la echipă, să fie aproape, să discute cu ei, căci așa, lăsând echipa doar pe mâna primarului, care alături doar de conducători, se zbat prin sponsorizări, prin împrumuturi, să țină echipa undeva pe linia de plutire, e foarte, foarte greu”.

Popa a abordat apoi o altă temă: ”Am un alt subiect de discutat, cel al aducerii a doi jucători de atac, pe care dacă îi văd aduși atunci văd altfel situația echipei, dar dacă nu sunt aduși, atunci salvarea de la retrogradare e singurul obiectiv care ne stă la îndemână, pentru că, vedeți, altele se întăresc, Chiajna a adus 6 jucători și o văd echipă de play-off și nu de play-out, iar celelalte speră prin ceea ce fac din punct de vedere al banilor să aducă din iarnă jucători, când e perioada, deci toată lumea se poate întări, ori noi avem mari probleme la atacanți dar și la lot. Am adus 7 însă au plecat 9, nici numeric deci. Îi aveam pe Popovici, Pedro și Drăghici ca atacanți, acum dacă îi aveam, eram fericit!”

”Miguel nu face față pretențiilor Ligii 1 după părerea mea, la cum joacă și se manifestă în joc. El a avut posibilitatea dar după părerea mea e sub pretențiile noastre! Și cine e acel jucător prost care să renunțe la un contract!? Nu până în iarnă, el rămâne jucător, normal… Dar e sub pretențiile noastre. Și Shevchenko s-a dus la Chelsea de la AC Milan cu 30 de milioane de euro și a jucat ca boxerii, două-trei minute…”

Despre foști atacanți, ”nu puteam să-i ținem, au plecat 2 dintre cei care au venit, au venit și nu le-a convenit, nu pot să-i țin cu forța. Popovici de exemplu era tot prin Turcia plecat, pe Pedro l-am tot căutat și nu răspundea, eu mă refer la atacanți, pentru că la mijloc sunt soluții, în apărare avem soluții, ori singurul lucru urât e în atac. Am vrut să aduc un atacant, Florea, de la Astra, care a făcut un antrenament cu noi și după antrenament am avut o discuție cu el. A ales să plece la UTA, în Liga 2, unde zice că sunt condiții mai bune. El mi-a explicat, domnule, am înțeles că aici nu sunt prime de instalare, că jucați fără primă de joc, că primiți salarii așa cum le primiți, că finanțarea nu o aveți, nu are rost să vin, eu sunt profesionist. Doar de obiectiv, n-are prime de joc. S-a dus în altă parte, la Arad, unde Primăria acum două săptămâni a livrat vreun milion, 1 milion 200 la Liga 2, măcar jumătate din banii aceia dacă i-am avea, ne-am descurca mai bine, însă dacă nu se poate, nu se poate, vom încerca să dregem busuiocul așa cum putem. Așteptăm conducerea să se căciulească într-o parte, în alta, le mulțumesc că înțeleg demersul meu să aduc jucători, fac apel și la diferiți impresari, să aducă un jucător liber, să-l vadă, dar știți cum e, îl vezi pe CD, a dat 3-4 goluri, gata, e al nostru, și când colo el a jucat cu alt număr pe tricou. Dacă nu-i vezi…”

”Aș fi vrut din campionatul nostru, pe care-i cunoaștem, nu poți până în iarnă, nu avem dreptul, atunci n-am putut să-l legitimez, nu, nu pot, era o soluție… Și Mediop era o soluție, Mediop a fost la noi, l-am văzut, a făcut câteva antrenamente, dar n-am putut să-l iau, am avut interdicție, cum să-l iau!?!”

Indisponibili? ”Crețu e în continuare accidentat, o contractură puternică în spate, el a jucat așa, a terminat așa, a tras de el, a venit și suspendarea, a tras de el, știam că e și accidentat. Țigănașu a făcut la Ploiești 2 zile de tratament, mi-e și frică de multe ori să nu dea tare în minge, că se poate rupe. Nu știu ce tratament, eu am lipsit că am fost la înmormântarea lui Mircea Quintus. Drăghici și Crețu nu fac parte din lot”.

”Mă tot gândesc, n-a ieșit, nu putem să dăm gol, dacă am fi avut un atacant de careu la Voluntari cu stoperii aceia care au jucat pentru prima oară împreună, eu zic că Drăghici dădea cel puțin 1-2 goluri”.

Popa a mai explicat că ”n-am încercat cu croatul, ci cu vârf fals, fără vârf, să-l aduc în spate, mijlocaș ofensiv. Îl știu pe Ciucur de când l-am avut de copil, l-am dus de la Târgu Jiu la Mioveni, fundaș dreapta, așa a jucat el, și a jucat destul de bine la Voluntari în lipsa lui Crețu, dar la Iași când l-am avut, l-am jucat vârf. Dar acum ce să fac, căci îmi lipsește Crețu!? Străuț n-are ritm, iar dacă n-a jucat, îl bag și îl dau peste cap. Șeroni e o soluție dar are probleme cu inghinalii”.

Întrebat fiind, Popa a mai explicat și că ”Gigi, acum, când nu câștigă, e normal că-i supărat și pe bună dreptate, să bagi atâția bani cât de-o selecționată divizionară, însă nu se mai pot face schimburi. Nu e exclusă varianta, pentru că eu știu și de la Dică, l-a urmărit mult pe Artean, îi plăcea de el, am înțeles că și Gigi voia să-l ia dar voia la pachet și n-am înțeles de ce unii s-au opus plecării la pachet, când unul din ei, jucătorul rămânea și juca, și erau bani și nu mai era acum problema să se mai plângă tot timpul Ionuț Popa pe la televiziune că nu se sponsorizează sau finanțează echipa. Dar e un alt aspect și liniștesc acest aspect, pentru că sunt antrenor și nu fac alte referiri.”

”Dacă avem un atacant bun și liniște la echipă, sau 2 atacanți, e altceva… Dar acum la Iași mă duc fără atacant, ori atunci mergeam cu Drăghici vârf, care chiar a dat golul și am reușit victoria. Acum cine vine pe centrare, cine vine pe combinații, cine sare la cap în careu, dacă sare, cine o face!? Nu, Golofca nu m-ar mulțumi, pentru că e un post pe care joacă Munteanu sau joacă Bîrnoi, ori nu pot scoate un jucător U21. Golofca e un jucător de spații mari, de contraatac, era perfect pentru Botoșani, pe când Steaua e de combinație, joacă mult pe scurt, însă asta e doar părerea mea și nu fac alte comentarii. Gnohere, ce mi-ar plăcea mie băiatul ăsta, extraordinar… Mă am bine cu el, îl simpatizez, știe asta căci am vorbit cu el, că îmi place de el. Avem jucători străini în vedere, săptămâna viitoare dacă nu reușim să aducem, va fi vai de capul nostru, întâlnim Craiova…”

În fine… ”Și apropo, un aspect legat de acest ultim joc din tur… Am primit un apel de la televiziune acum vreo două luni cum că trebuiesc mutate camerele de filmat în partea cealaltă, ori dacă nu se rezolvă acest lucru până la meciul cu Craiova, nu se va mai juca acasă. Televiziunile dictează, anunță la Ligă și gata. Cum ne-au anunțat acum 2 luni, fiți siguri că… Ieri am vorbit personal cu președintele CJT, mi-a spus ca a doua zi să vină cineva din club să discute cu ei problema, dar cei din club spun că hârtia era demult la CJT, știau problema, însă dacă nu se rezolvă într-o săptămână, meciul cu Chiajna îl vom juca la Cluj. Acasă cu Craiova și apoi din retur, cu Chiajna, la Cluj. Dacă nu s-a rezolvat în două luni… Furtuna a fost duminică, azi e vineri, și mergeți să vedeți băncile de rezervă, toate rupte. M-am dus să văd azi pe teren și băncile sunt rupte iar furtuna a fost duminică. Nu știu al cui e stadionul, al CJT, al clubului, cine are prioritatea să le facă, nu știu, eu doar constat și spun, nu dau vina pe unul sau pe altul”.

CSM Poli Iași – ACS Poli se joacă duminică de la ora 17,30 în etapa a XII-a din Liga 1, televizat. Programul rundei, clasamentul și al etapei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

The post ”Plecăm cu șansa a doua” Ionuț Popa, înaintea deplasării la CSM Poli Iași – ACS Poli, despre frustrarea din lot, căutarea de atacanți, problema finanțării, a trecerii la Cluj appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*