Ploieșteanul Ionuț Georgescu, parteneriat cu Real Betis

Divizia de baschet a clubului sportiv spaniol Real Betis din Sevilla și compania de management sportiv IG Hoops, condusă de ploieșteanul Ionuț Georgescu, au ajuns la un acord de colaborare pentru organizarea comună a unui Campus Internațional în România.
„Aceasta este o experiență de pionierat în divizia de baschet pentru Real Betis, care își propune să-și extindă imaginea mărcii, profitând de potențialul unui sport precum baschetul, pentru a atrage talente tinere din alte țări”, se arată în comunicatul oficial al clubului din Peninsula Iberică.
Ionuț Georgescu va desfășura organizarea acestui campus în strânsă colaborare cu directorul departamentului, Juanma Pino, și coordonatorul acestuia, Pastor Planelles. De asemenea, mai mulți tehnicieni din categoriile inferioare vor fi prezenți la acest campus, care va fi dezvoltat în conformitate cu metodologia entității sportive. Tabăra este programată să se desfăşoare în orașul Sibiu, în perioada 27 iulie – 1 august.
Georgescu este în prezent directorul general al CSU Sibiu, una dintre cele mai importante echipe din Liga Națională și care a jucat în FIBA Europe Cup în acest sezon. A fost anterior la Steaua CSM Eximbank și CSU Asesoft Ploiești.
În plus, Ionuț Georgescu va fi scouterul echipei spaniole pentru zona din Europa de Est. Conform managerului ploieștean, unul dintre obiectivele sale este ca „tinerii jucători de baschet din România să beneficieze de avantajul de a avea o ușă deschisă în permanență spre o școală de baschet cu rezultate impresionante”.
„Parteneriatul vizează un proiect pe mai mulți ani, rolul meu fiind acela de scouter pe zona Europa de Est și, în particular, în România. Prin această colaborare, puternicul club spaniol își deschide porțile pentru tinerii talentați, cu potențial, care vor primi o șansă de a face parte din ”cantera” (Academia de Tineret) a clubului Real Betis Baloncesto”, a adăugat Ionuţ Georgescu.
La academia clubului spaniol, care a participat în Euroligă şi a ajuns în finala Eurocup în 2011, au fost formaţi jucători care au ajuns în Liga nord-americană de baschet NBA, precum letonul Kristaps Porzingis (Dallas Mavericks), spaniolul Willy Hernangomez (Charlotte Hornets) sau cehul Tomas Satoransky (Chicago Bulls, a evoluat 5 ani la Real Betis).
„Așa cum i-am transmis și domnului Curro Segura, antrenorul echipei de seniori Coosur Real Betis Baloncesto, mi-aș dori foarte mult ca peste câțiva ani să regăsim în puternicul campionat spaniol, în tricoul alb-verde al lui Real Betis Baloncesto, jucători români talentați, care să aibă o șansă unică de a-și fructifica talentul într-un sistem profesionist, care să le ofere atât un nivel superior de pregătire baschetbalistică, o concurență sportivă care să-i scoată din zona de confort, motivându-i să se autodepășească, cât și un stil de viață de o calitate superioară celui din România”, a mai spus Ionuţ Georgescu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*