Ploieştencele au luat pulsul Campionatului Naţional „U18”

Bogdan Chitic

La capătul a două sezoane prolifice pe tabloul Campionatului Național de baschet “U16”, în care au pătruns de fiecare dată între cele mai bune opt echipe din țară – locul 7 la Brașov, în 2016, respectiv locul 4 la București, anul acesta, fetele de la CSȘ-CSM Ploiești au avansat pe segmentul de vârstă imediat superior, și anume “U18”.
După o perioadă consistentă de pregătire, care a inclus și un cantonament montan, la Bușteni, alocat pregătirii fizice, baschetbalistele antrenate de Loredana Munteanu au evoluat, la finalul săptămânii trecute, în Capitală, în cadrul primului turneu de sală al fazei de calificare. În organizarea formației Olimpia București, întrecerea a adus la start toate cele șase grupări repartizate în prima grupă, întinzându-se pe durata a trei zile.
Jucătoarele ploieștene au avut parte de un debut dificil, în condițiile în care au întâlnit, în primele trei jocuri, cele mai solide echipe ale seriei, CS Olimpia București, scor 51-79, ACS Champions București, scor 62-65, și CSȘ Târgoviște, scor 52-79, pentru ca, duminică, să-și refacă moralul și să treacă fără probleme de CS Raptors București, scor 80-27, și ACS Phoenix Târgoviște, scor 74-25.
Așadar, la jumătatea fazei de calificare, clasamentul primei grupe a Campionatului Național “U18” se prezintă în felul următor:
1. CSȘ Târgoviște (5-0) – 10 puncte
2. ACS Champions București (4-1) – 9 puncte
3. CS Olimpia București (3-2) – 8 puncte
4. CSȘ-CSM Ploiești (2-3) – 7 puncte
5. ACS Phoenix Târgoviște (1-4) – 6 puncte
6. CS Raptors București (0-5) – 5 puncte
Al doilea turneu de sală, care va oferi imaginea clasamentului la finalul fazei de calificare, este programat în perioada 24-26 noiembrie. Pentru actualul sezon competițional, Federația Română de Baschet a gândit un alt sistem pentru desfășurarea fazelor avansate, astfel încât primele patru clasate din fiecare grupă preliminară vor obține calificarea la turneul semifinal, structurat, la rândul său, în două serii de câte șase echipe. Primele trei grupări din fiecare “braț semifinal” își vor asigura prezența la turneul final, ce se va desfășura în perioada 9-13 mai 2018.
Lotul echipei feminine de baschet “U18” a CSȘ-CSM Ploiești: Ștefania Ionescu, Andreea Dumitru, Lorena Stănică, Ioana Ilaș, Bianca Badea, Amina Vîlsănescu, Teodora Lambă, Claudia Ștefan, Elena Andrei, Cătălina Tănase, Militaru Maria, Cosmina Simion, Ioana Gheorghe, Ingrid Vârlan, Teodora Lambă. Antrenor: Loredana Munteanu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*