Ploieştenii încheie turul fazei semifinale în afara primelor patru poziţii

Bogdan Chitic

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești vor avea de recuperat un deficit de cel puțin un punct, în returul fazei semifinale din Liga 1, pentru a încheia între primele patru formații și, implicit, a se califica la turneul de promovare în Liga Națională. Dintre cele opt echipe ajunse în faza secundă a campionatului, doar patru și-au disputat, până în prezent, toate jocurile din tur, Știința București, CN „Aurel Vlaicu” București și ABC Athletic Constanța ocupând locurile 1-3, iar CSM Mediaș deținând, în continuare, lanterna roșie, fără nicio victorie.
Toate celelalte patru grupări, și anume CS Cuza Sport Brăila, CSO Voluntari, CSM Ploiești și CSM Sighetu Marmației, mai au de disputat câte cel puțin o partidă, asta după ce unele jocuri au fost amânate, de-a lungul turului, din varii motive, incluzând aici condițiile meteorologice nefavorabile sau încercarea de a lega două meciuri pe terenuri străine pentru a face unele economii. În acest al doilea caz vorbim despre formația maramureșeană, care are de acoperit cele mai lungi și costisitoare deplasări și pe care CSM Ploiești ar fi trebuit s-o întâlnească, în weekend, în „Olimpia”.
Astfel, în urma rezultatelor înregistrate în runda de la finalul săptămânii trecute și având în vedere și cele trei restanțe din cadrul turului de campionat, băieții pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan vor încheia prima parte în afara locurilor 1-4. Chiar dacă vor câștiga jocul cu CSM Sighetu Marmației, ploieștenii nu vor putea termina jumătatea întrecerii mai sus de locul 5, asta în funcție și de rezultatul confruntării dintre CSO Voluntari și CS Cuza Sport Brăila. Cu alte cuvinte, gruparea municipalității va avea nevoie de o linie statistică mai bună în retur, dar și de un joc favorabil al rezultatelor, pentru a-și „plasa” candidatura la promovare, la turneul final din luna mai.
Faza semifinală, etapa a VII-a:
CSO Voluntari – CN „Aurel Vlaicu” București 79-67
Știința București – ABC Athletic Constanța 76-64
CS Cuza Sport Brăila – CSM Mediaș 82-67

Clasament
1. Știința București (6-1) – 13 puncte
2. CN „Aurel Vlaicu” (4-3) – 11 puncte
3. ABC Athletic Constanța (4-3) – 11 puncte
4. CS Cuza Sport Brăila (4-1) – 9 puncte
5. CSO Voluntari (3-3) – 9 puncte
6. CSM Ploiești (2-4) – 8 puncte
7. CSM Sighetu Marmației (2-3) – 7 puncte
8. CSM Mediaș (0-7) – 7 puncte
Meciuri rămase de disputat din turul fazei semifinale:
CSO Voluntari – CS Cuza Sport Brăila
CS Cuza Sport Brăila – CSM Sighetu Marmației
CSM Ploiești – CSM Sighetu Marmației

Turneu important găzduit de fete

ploiesteni b feteBaschetbalistele „sub 18 ani” ale CSȘ-CSM Ploiești vor găzdui, în perioada 9-11 martie, la Sala Sporturilor „Olimpia”, cel de-al doilea și, totodată, ultimul turneu centralizat din cadrul fazei semifinale a Campionatului Național. Fetele pregătite de Loredana Munteanu și Corina Savu au un bilanț de 4-6 după primul turneu și disputarea turului de campionat, palmares care le plasează pe locul 4, la egalitate cu ocupanta ultimei trepte a podiumului, CSȘ Sibiu, și au nevoie de un parcurs și mai bun în a doua jumătate pentru o clasare pe locurile 1-3, ce garantează prezența la turneul de elită.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*