Ploieștiul a primit bani pentru asigurarea furnizării agentului termic în sistem centralizat în case

N. D.

Guvernul României sprijină și pentru iarna 2020-2021 autoritățile din localitățile în care este asigurat, în continuare, agent termic pentru încălzirea locuințelor populației.
La sfârșitul săptămânii trecute, Executivul a aprobat alocarea sumei de 90,17 milioane de lei pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației în nouă municipii, unul dintre acestea fiind și din Prahova. Astfel, după Constanța, care a primit 25 de milioane de lei, municipiului Ploiești i-au fost alocate 13 milioane de lei. Sumele sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, ca urmare a solicitărilor formulate de autoritățile locale, fie pentru plata subvenției, fie pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat, aferent sezonului rece 2020-2021.
După primirea fondurilor menționate, Consiliul Local Ploiești urmează să se întrunească într-o viitoare ședință, în care aleșii vor dezbate și vor supune votului și un proiect de hotărâre care vizează tema încălzirii cu agent termic în Ploiești în această iarnă, dar mai ales care vor fi subvențiile alocate populației.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*