Ploieștiul – în topul centrelor de vaccinare din România

Pe Valea Prahovei, angajaţii HoReCa sunt imunizaţi în proporţie de peste 50%

 

Nicoleta Dumitrescu

Recent, au fost făcute publice noi informații ce vizează campania de vaccinare împotriva noului virus, conform datelor oficiale, la nivel național, printre centrele în care au fost administrate cele mai multe doze regăsindu-se și Prahova. Astfel, potrivit paginii oficiale a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, în topul centrelor de vaccinare care au depășit media zilnică de 96 de persoane vaccinate pe un singur flux în ultimele 14 zile se regăsește și cel amenajat la Sala de sport a Colegiului Național ”A.I. Cuza” din Ploiești. De altfel, acesta nu este singurul centru de vaccinare din Prahova în care s-a depășit media zilnică menționată, pe listă mai figurând și altele din județ, cum sunt cele de la Brazi, Breaza, Berceni, Brebu, Filipeștii de Pădure etc. La nivelul județului Prahova sunt 29 de centre de vaccinare, cu un total de 41 de fluxuri pentru administrarea serului anti Covid-19. Din această săptămână, însă, autoritățile au anunțat că vor fi înființate alte două centre, mai mult decât atât, peste câteva zile, vaccinarea se va putea realiza inclusiv din mașină, în acest ultim caz, la sfârșitul săptămânii trecute, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova aprobând schimbarea destinației unui spațiu din parcarea unui mare centru comercial de la ieșirea din Ploiești, aflat pe teritoriul administrativ al comunei Blejoi, în centru de vaccinare Drive-Through, primul de acest gen care se va organiza în județ, unde vaccinarea va fi fără programare, doar cu buletinul. Și tot la sfârșitul săptămânii trecute, la invitația prefectului județului Prahova, la Ploiești a avut loc o întâlnire cu reprezentanții industriei ospitalității din cea mai cuoscută zonă turistică a județului – Valea Prahovei, concluzia fiind că un procent destul de mare dintre angajații sectorului HoReCa, de peste 50%, în unele cazuri chiar și în proporție de 100%, sunt deja imunizați.
Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până pe data de 21 mai 2021, ora 21:30, în județul Prahova au fost administrate 263.551 de doze de vaccin, cu precizarea că 113.147 de persoane au fost imunizate, în județul nostru, și cu cea de-a doua doză.

În topul centrelor de vaccinare din România care au depășit media zilnică de 96 de persoane vaccinate/flux în ultimele 14 zile, Centrul de vaccinare amenajat la Sala de sport a Colegiului Național ”A.I. Cuza” din Ploiești se află pe locul opt, media de administrare a serului fiind de 174 persoane/flux. Acest centru nu este singurul, pe listă mai figurând și altele din Prahova, respectiv cel amenajat la Sala de Sport din Brazi (117 persoane/flux), cel de la Liceul ”Aurel Vlaicu” din Breaza (114 persoane/flux), cel de la Căminul Cultural de la Berceni (112 persoane/flux), de la Centrul Cultural de la Brebu (108 persoane/flux), cel de la Sala de festivități a Clubului Minerul din comuna Filipeștii de Pădure (107 persoane/ flux), cel de la Spitalul Municipal Ploiești (107 persoane/flux), Centrul Cultural de la Bărcănești (105 persoane/flux), de la Casa Tineretului din Câmpina (101 persoane/flux), de la Sala de Sport Tineretului din Băicoi (100 persoane/flux), de la Școala Gimnazială din Măneciu Pământeni (99 persoane/flux) și lista poate continua.

În momentul de față, în Prahova sunt 29 de centre de vaccinare, dar Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că, din această săptămână, începând cu data de 26 mai, în județ se va începe activitatea de vaccinare și în alte două centre, respectiv la Puchenii Mari și Boldești-Scăeni, vaccinul folosit urmând să fie cel produs de Jhonson & Jhonson. Pe de altă parte, capacitatea de administrare a serului anti Covid-19 la nivelul județului Prahova se va mări din această săptămână și cu un alt centru, o premieră în Prahova. Este vorba despre primul centru de vaccinare de tip drive-through din Prahova – adică fără părăsirea mașinilor personale – care se va deschide în parcarea centrului comercial Ploiești Shopping City, în perioada 27 – 30 mai, decizia amenajării acestuia fiind aprobată la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Vaccinul folosit va fi cel produs de compania Pfizer BioNTech, administrarea serului fiind făcută fără programare, doar cu actul de identitate, adeverința de vaccinare fiind eliberată pe loc.

Întâlnire cu reprezentanții industriei ospitalității

La sfârșitul săptămânii trecute, la invitația prefectului județului Prahova, Cristian Ionescu, a avut loc la sediul instituției și o întâlnire cu membrii industriei HoReCa, tema vizând calendarul măsurilor de relaxare adoptate recent de Guvern și analizarea procentului de vaccinare în rândul celor din industria ospitalității de pe Valea Prahovei. La discuții au fost prezenți, alături de reprezentanții mai multor companii cu un număr mare de angajați, și reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, dar și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova. Astfel, în cadrul acestei întâlniri, s-a anunțat faptul că angajaţii sectorului HoReCa de pe Valea Prahovei sunt vaccinaţi anti-COVID-19 în proporţie de peste 50%, în unele cazuri chiar de 100%, în funcţie de specificul fiecărei unităţi. ”Conform datelor centralizate de reprezentanții HoReCa, la nivelul județului Prahova, în momentul de față, angajații sunt deja vaccinați în majoritatea locațiilor într-o proporție de 50% până la 100%, în funcție de specificul fiecărei unități. De asemenea, membrii sectorului HoReCa au precizat, în cadrul întâlnirii, că au fost făcute investiții pe toată perioada pandemiei pentru a putea menține activitatea locațiilor de pe Valea Prahovei și pentru a păstra pe cât posibil o mare parte a angajaților. Aceștia sunt pregătiți să-și desfășoare activitatea în noile condiții și, totodată, promovează campania de vaccinare împotriva Covid-19 în rândul angajaților, pentru o revenire la normalitate în cel mai scurt timp. Conform opiniilor enunțate în cadrul discuțiilor, un procent ridicat de vaccinare în rândul angajaților HoReca înseamnă un mediu sigur pentru turiștii care doresc să își petreacă timpul liber sau vacanțele în județul Prahova. În continuare, reprezentantii HoReCa urmează să depună la Instituția Prefectului propunerile pentru sprijinirea acestui sector de activitate”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Prahova, în legătură cu concluziile discuției avute cu reprezentanții industriei ospitalității de pe Valea Prahovei. De asemenea, s-a mai precizat faptul că participanții de la această întâlnire au fost informați și cu privire la posibilitatea pe care o au agenții economici de a solicita vaccinarea personalului și a familiilor acestora, cu prioritate, fie într-un centru de vaccinare fix, fie prin intermediul unei echipe mobile de vaccinare, care se deplasează la sediul acestora.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*