„Plouă” din nou în vestiarele arenei „Francisc Neuman”, Primăria știe cum ar putea „absorbi” problema, dar…

Administrația locală arădeană se laudă la tot pasul cu arena de 14 milioane de euro inaugurată în vara anului trecut, însă există destule nereguli care au fost și sunt încă descoperite în Calea Aurel Vlaicu. În ciuda faptului că a fost construit în 6 ani și trei luni de zile și, teoretic, ar fi fost destul timp pentru întocmirea unui proiect „beton”, astăzi vedem că noul stadion Francisc Neuman „ia apă” ori de câte ori sunt precipitații serioase la Arad.

Azi noapte a nins abundent, apoi a plouat, iar dis de dimineață apa se infiltrase în tavanul din vestiarul destinat echipelor oaspete. O echipă a constructorului ce a finalizat arena a ajuns rapid la fața locului și a încercat să dreagă cum a putut mai bine lucrurile, dar problema e sistemică. Din cauza unei erori de proiectare, apa pluvială ajunge direct deasupra încăperilor de la demisolul arenei și apoi trece fără probleme prin tavanele false.

Fiindcă nu e prima oară când „plouă” în vestiarele și magaziile stadionului din Arad, specialiștii au identificat o soluție prin care ar putea îndrepta eroarea de proiectare. Este vorba despre un sistem de rigole, care – însă – ar costa Primăria (proprietarul stadionului) în jur de 50 de mii de lei. Nu sunt bani mulți, dar primarul Călin Bibarț s-a dovedit zgârcit cu sportul și investițiile în sport.

Nu este exclus ca DRAST Company, constructorul care a finalizat construcția arenei „Francisc Neuman” în doar 5 luni de zile, să execute lucrarea pe cheltuiala proprie, dar asta undeva la primăvară. Până atunci, să ne rugăm ca nivelul precipitațiilor să rămână scăzut la Arad, mai ales în zilele de meci când UTA și orașul se poate face de rușine în întreaga țară.

UTA a disputat 9 partide acasă în prezenta stagiune a Ligii 1, din care a scos doar 6 puncte, dintr-o victorie (1-0 cu Chindia) și trei remize albe, cu Voluntari, Clinceni și Viitorul. În schimb, într-un clasament al punctelor cucerite pe terenuri străine, arădenii sunt pe locul 3, după CFR Cluj și CS U Craiova. Vă reamintim că pe lângă problemele de infrastructură, arena „Francisc Neuman” mai are și una legată de gazon, care arată din ce în ce mai rău, indiferent de vreme.

VIDEO

0
0

Articolul „Plouă” din nou în vestiarele arenei „Francisc Neuman”, Primăria știe cum ar putea „absorbi” problema, dar… apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*