Plutonierul major George Stroilescu a primit Emblema de Onoare a MAI

Prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne,  plutonierul major Stroilescu George , din cadrul Detașamentului de Pompieri SINAIA, a primit Emblema de Onoare a MAI – „Pompierul de Onoare al anului 2020”, anunță, într-un comunicat de presă, Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al instituției prahovene.

În același comunicat se precizează faptul că „în data de 15 martie a. c., colegul nostru a participat la o intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință cu etaj și mansardă, din stațiunea montană Bușteni. Incendiul se manifesta violent la etaj, în interior fiind surprins un bărbat în vârstă de 79 de ani, cu probleme medicale.

Salvatorul a spart ușa și a pătruns în încăperea inundată cu fum, iar în urma acțiunii de căutare-salvare a găsit victima ascunsă sub o masă. Totodată, în apropierea victimei se aflau două butelii deschise care prezentau un pericol major. Ulterior, victima a fost scoasă din încăpere, predată echipajului SMURD cu arsuri de gradul I și II pe față și brațe și transportată la spital”.

Astăzi, bărbatul salvat trăiește grație curajului și măiestriei dovedite de salvatorul lui, care (…) a redat șansa la viața unui om care avea mare nevoie de sprijin”.

Alte cuvinte, decât acelea scrise de către reprezentantul pompierilor prahoveni –

„Suntem mândri pentru ca faci parte din echipa noastra!” – sunt de prisos…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*