PNL şi USR au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

PNL şi USR au depus, ieri, în Parlament, moţiunea de cenzură anunţată de liberali cu titlul “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, afirmând că PNL este pregătit să îşi asume un program de guvernare. „Această moţiune de cenzură vine în sprijinul celor loviţi şi minţiţi de guvernarea Dragnea – Tudose. Niciodată după anul 1989 o guvernare nu a ridicat împotriva ei atâtea categorii de români, funcționari publici, angajaţi la stat, angajaţi în sectorul privat, pensionari, oameni de afaceri, ONG-uri, societate civilă. A fost un balon de săpun care s-a spart şi victimele au fost toţi cetăţenii României. Un program de guvernare care promitea majorări salariale a dus din nefericire la scăderi de salarii şi în cel mai fericit caz mici majorări”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. Aceasta a mai afirmat că o creştere economică trebuie „să se simtă în nivelul de trai al românilor”, lucru care nu se întâmplă în prezent, în ciuda cifrelor prezentate de Liviu Dragnea. Raluca Turcan a precizat, de asemenea, că moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari. „Avem semnături de iniţiere din partea PNL, USR şi PMP, semnături din partea unui parlamentar independent şi două semnături din partea domnilor Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin”,a spus Raluca Turcan.
Aceasta a mai afirmat că avut negocieri cu toate entităţile din Parlament mai puţin cu PSD, precizând că „până în momentul de faţă” liberalii nu au discutat nici cu parlamentarii ALDE. „Votul pe o moţiune de cenzură nu înseamnă o alianţă viitoare”, a spus Turcan, răspunzând celor care au criticat colaborarea dintre PNL şi PMP. „PNL este pregătit în secunda doi să îşi asume un program care să restabilească întregul sistem economic din România, să redea bunăstarea cetăţenilor”, a spus Turcan. Deputatul USR Cristian Seidler a afirmat că moţiunea este îndreptată împotriva „unui mod de a guverna”.
„Dincolo de orice cifre observă toată lumea că investiţiile sunt la un minim istoric, infrastructura şcolară, spitalicească, de transport nu a beneficiat de nicio investiţie, nicio îmbunătăţire din partea acestei guvernări care a avut deja un an pentru a-şi da măsura capacităţii”, a spus deputatul USR. Sleider a afirmat că nu vede niciun motiv pentru care UDMR nu ar susţine moţiunea, cu excepţia unor „cârdăşii din domeniul justiţiei”.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, încă din data de 8 noiembrie, că va propune Biroului Executiv al partidului depunerea unei moţiuni de cezură împotriva Guvernului Tudose, afirmând că liberalii vor sesiza şi Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR ordonanţa de modificare a Codului Fiscal. Totodată, PNL a decis şi formarea grupului pentru dialog cu societatea civilă şi unul organizatoric care să vină în sprijinul demersului liberalilor şi pentru a crea o presiune asupra parlamentarilor pentru susţinerea acestei moţiuni de cenzură.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*