Poenaru, pus în gardă de parcursul bun al UTA-ei pe terenuri străine și-i laudă achizițiile: „Au ajuns să aibă unul dintre cele mai echilibrate loturi din Liga 1”

În cadrul rundei cu numărul 21 a Casa Liga 1, UTA întâlnește în calea ei surpriza plăcută a stagiunii. Fără investiții importante, Academica Clinceni este una dintre „intrusele” zonei play-off de la înălțimea celor 30 de puncte acumulate. Puteau fi și mai multe, dar: „Am fost și noi printre echipele defavorizate de arbitri în câteva rânduri și ne cam lipsesc 6-7 puncte”, susține antrenorul ilfovenilor, Ilie Poenaru.

Laudă achizițiile UTA-ei

Acesta e pus în gardă de parcursul departe de Arad al „Bătrânei Doamne”, care în acest an a bătut la Voluntari și Iași, pe când acasă a pierdut cu FC Argeș, Dinamo și a remizat cu Viitorul. 6 la 18 e bilanțul punctelor acasă – deplasare al „roș-albilor” în întregul sezon, iar Poenaru încearcă o explicație, luându-și, totodată, și măsuri pentru mâine. „Într-adevăr, UTA pare o echipă de deplasare și trebuie să ținem cont de asta. E clar că acasă au dezvoltat un fel complex, probabil că-și doresc prea mult să câștige și nu au claritatea, luciditatea necesară să o facă. Afară e cu totul altceva. Se organizează foarte bine din punct de vedere defensiv, nu oferă spații și pleacă excelent pe contraatac. În plus, sunt foarte periculoși la fazele fixe, sunt sigur că vom avea parte de un meci foarte greu. Din punctul meu de vedere, UTA a ajuns să aibă unul dintre loturile cele mai echilibrate din Liga 1. Au venit cei doi străini, Vorobjovas și Roger, care au adus un plus evident. Primul formează un cuplu foarte solid de mijlocași centrali alături de Albu, iar fotbalistul brazilian e foarte creativ, are un stâng excelent, e fotbalist de ultimă pasă și bate excelent și fazele fixe. Mai e și Antal care a adus calitate în atac, arădenii s-au mișcat rapid și bine în această iarnă. Am înțeles că nu mai au nici probleme de lot, Hora s-a vindecat rapid după problema musculară, revine și Erico în apărare, din fericire avem și noi tot lotul la dispoziție. Doar Tănase e incert, dar sperăm să-l recuperăm până la ora partidei. Sigur, UTA are punctele sale forte, dar avem cu ce să contracarăm”, afirmă Ilie Poenaru.

Interesați de joc și mai puțin de locul din clasament

Tehnicianul Academicii crede că echipa sa își merită locul (5) din clasament, dar asta nu o face mare favorită în duelul cu arădenii. „Fiecare meci se joacă pe teren, cu atât mai mult cu cât UTA e atât de periculoasă afară. Punctele puse în joc sunt foarte, foarte importante pentru ambele echipe. Cu o victorie poți urca un loc, două, cu o înfrângere poți cădea și trei poziții. Clinceniul nu are presiunea locului din clasament, obiectivul nu este neapărat play-offul, ci suntem mai degrabă interesați să practicăm un fotbal bun. În mare parte am reușit, lumea vorbește la superlativ despre noi, dar putem fi și mai puternici și mai respectați”, mai susține „principalul” ilfovenilor.

Fără regrete după ratarea Licenței Pro

Laszlo Balint spunea că și deplasarea echipei sale la Clinceni va fi dificilă din punct de vedere al stării suprafeței de joc. „În primul rând, m-am mirat și eu să văd un teren atât de rău la Arad pe un stadion nou și atât de frumos. Nu prea înțeleg cu e posibil acest lucru, dar nu e treaba mea până la urmă. Eu zic că terenul de la Clinceni se va prezenta mult mai bine mâine, dacă nu vor fi precipitații importante până atunci. De la meciul cu Botoșaniul, gazonul a fost puțin cosmetizat, se poate juca, se poate pasa foarte bine”, anunță Poenaru.

Antrenorul Academicii și cel al „Bătrânei Doamne” ar fi trebuit să fie colegi de promoție la Licența PRO, dar Poenaru a stat pe margine după ce s-a „încurcat” la…pasa filtrantă la examenul din august 2019. „Nu am regrete, am și uitat acel moment. Începând de a doua zi m-am gândit doar la echipa mea și, până la urmă, rezultatele băieților vorbesc și în numele meu. Nu este nicio problemă, o să mă înscriu la următorul curs”, a adăugat Ilie Poenaru.

Un arădean în curtea Clinceniului: „Hetco – un preparator fizic foarte preocupat și muncitor”

Din stafful Clinceniului face parte și arădeanul Bogdan Hetco. „E un preparator fizic foarte preocupat și muncitor, poate cel mai bun pe care-l are Academia noastră. Apelez și eu de multe ori la el, în special pentru a se ocupa de fotbașiștii care revin după accidentări sau cei care  nu prind lotul în deplasări, sunt foarte mulțumit de munca sa. Îi prevăd un viitor frumos în această meserie, ținând cont și de caracterrul pe care-l are”, a spus Poenaru despre fostul preparator fizic al Lipovei.

Academica – UTA se joacă joi, de la ora 13,30, la Clinceni. Inițial, meciul era programat la ora 15, dar LPF-ul și televiziunile au admis cererea arădenilor, care, astfel, vor prinde cursa de București – Timișoara de mâine seară.  Meciul din tur dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate: 0-0.

 

0
0

Articolul Poenaru, pus în gardă de parcursul bun al UTA-ei pe terenuri străine și-i laudă achizițiile: „Au ajuns să aibă unul dintre cele mai echilibrate loturi din Liga 1” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*