Poeta lugojeană Ela Iakab, premiată de societatea italiană ”Dante Alighieri”

Profesoara Ela Iakab, apreciat poet și critic literar din Lugoj, a obținut un nou premiu literar în Italia. Este vorba despre Premiul Internaţional ”Sigiliul lui Dante”, conferit de juriul Societăţii ”Dante Alighieri”, pentru poemele grupate sub titlul ”Templul Aethris”, din cea de-a treia carte a sa. Ela Iakab a primit Menţiunea de Onoare, la secţiunea ”Poezie inedită”.”Dragi prieteni, vă anunț cu mare bucurie că noua mea carte a văzut tiparul sub semnul unor bune auspicii. Juriul unei competiții internaționale de mare prestigiu, a decis că cele mai recente poeme ale mele merită să poarte Sigiliul lui Dante, unul dintre cele mai nobile sigilii din câte există în literatura universală! E darul primit de la Societatea Dante Alighieri, din orașul italian La Spezia. Sunt fericită și onorată! Prima parte a cărții mele se inti­tulează Templul Aethris”, spune Ela Iakab.

Ela Iakab a mai obținut un premiu în Italia, pentru volumul bilingv de poezii ”Cartea lui Atha­nasios/Il libro di Athanasios”, apă­rută în anul 2017 la editura clu­jea­nă Grinta. Și această distincție poartă numele unui corifeu al culturii din peninsulă. Este vorba de Premiul Internațional de Poezie ”Salvatore Quasimodo” – Rocca Imperiale, 2018.

Amintim că scriitoarea lu­gojeană a mai publicat un volum de eseuri asupra operei lui Tudor Arghezi. Studiul critic, intitulat ”Deşertăciune şi asceză”, a fost prefațat de prof. univ. dr. Iosif Cheie. Cartea a apărut la Editura Eubeea din Timișora, în anul 2011 și a fost bine primită de critica de specialitate.

Articolul Poeta lugojeană Ela Iakab, premiată de societatea italiană ”Dante Alighieri” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*