Poftă bună! Mâncare la stână, gătită de Ciobănița din Margina

Asociația de Dezvoltare Turistică Timiș își continuă proiectul ”Banat Brunch” la ”Ciobănița de la Margina”, care vă invită întâia dată la ea în gospodărie să serviți o masă ca la stână.




Sâmbătă, 3 iulie, în Margina Sat nr. 83, cei care participă pot învăța să adune oile și să le aducă acasă, dar și să afle gustul preparatelor făcute de o familie de ciobani sibieni stabiliți demult în Banat, mixând cultura și tradițiile într-un fel cum numai la ei puteți afla.

Meniul include ciorbă de miel, ciorbă cu carne de porc, ceaun cu carne de porc și mămăligă, murături de casă, bulz, drob de miel, ouă fierte, cârnați de porc afumați, slănina de porc afumătură, untură pe pâine, legume de sezon, dulceață de prune; zacuscă de vinete; pâine de casă; brânză de oaie; telemea, caș dulce de oaie, urdă, cremă de brânză și urdă cu verdețuri, jintiță, lapte de oaie, smântână de vacă, plăcintă cu urdă, prăjitură cu cireșe, morândău, socată, limonada din flori de salcâm, apă de izvor și cafea.

Va fi vizitată și Biserica de Lemn de la Margina, monument istoric de secol XVIII.

Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro

Articolul Poftă bună! Mâncare la stână, gătită de Ciobănița din Margina apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*