Poftiți la derby în Țara Sămădăilor! Lazăr: „Suntem pregătiți să câștigăm cu Crișul” v.s. Ciubotariu: „Suntem mai buni decât Cermeiul” Mâneran – sub comanda lui „Știli”

Dacă Frontiera Curtici și Progresul Pecica se duelează în derby-ul celor mai proaspete divizionare terțe arădene, Gloria Lunca Teuz Cermei și Crișul Chișineu Criș au deja destule meciuri la activ, inclusiv în Cupa României. Chiar dacă „alb-albaștrii” s-au obișnuit în ultimii ani cu zonele înalte ale clasamentului, în Țara Sămădăilor nu au reușit să câștige niciodată, iar duelul de sâmbătă (ora 18) se anunță și el foarte complicat.

Cel puțin în meciurile amicale din această vară, Gloria Lunca Teuz Cermei a demonstrat că are destul potențial. Mutările lui Bercu, Vlad, Tenlep și mai ales Piț se dovedesc inspirate, iar integrarea lor s-a produs rapid. „În meciurile de pregătire am arătat o formă bună. Am obținut destule victorii, s-a văzut o creștere, avem un lot mult mai valoros ca anul trecut și mai experimentat. Trebuie să demonstrăm că putem mai mult, luăm meciurile unul câte unul și toți ne gândim la play-off. Nu putem să ne propunem doar un loc 5 – 8, nu de asta ne pregătim zilnic, vrem mai mult de la fotbal și pornind de aici să fim surpriza plăcută a campionatului. Seria este bună, cu deplasări scurte, cluburile au cheltuieli mai mici. Unii jucători lucrează și le convine să aibă doar deplasări în ziua meciurilor, așa că e de așteptat să vedem destul fotbal”, susține Dennis Lazăr, care începe cel de-al treilea sezon al său în „alb-roșu”.

Poliventul fotbalist de profil defensiv evoluase chiar la Chișineu Criș înainte de a semna cu Cermeiul. „Crișul este echipă bună, serioasă, am jucat și eu acolo și știu că totți sunt profesioniști. A venit și Tănase, fotbalist cu 150 de meciuri în Liga 2-a. Despre antrenor ce putem spune? Se știe că este dedicat, echipa lui este organizată bine defensiv și ofensiv, sunt foarte puternici pe toate liniile, e clar că sunt un adversar redutabil pentru oricine. Dar, suntem pregătiți pentru a-i înfrunta, tot lotul este valid, și vrem să câștigăm acest prim derby arădean pentru noi”, a adăugat fotbalistul crescut la Atletico, în generația lui Man sau Petre.

Din aceeași echipă a făcut parte și Ivan Ciubotariu, mijlocaș central care a ajuns la Crișul…de la Cermei. „Suntem un lot destul de tânăr, dar un grup foarte unit, coordonat de un antrenor bun care știe să ne motiveze. Meciurile de pregătire au fost bune și mai puțin bune, în Cupă am câștigat afară și am pierdut acasă, dar cel mai important e campionatul. Antrenorul ne așează bine în teren și suntem greu de bătut, dar avem și oameni care pot face diferența în fața porții. Sperăm să începem bine campionatul după un meci de Cupă echilibrat, în care am avut și noi ocazii, dar nu le-am fructificat. Lipova a marcat și a câștigat. Nu suntem afectați, sigur că era frumos să câștigăm, dar nu facem tragedie, ne interesează meciurile pe puncte. Cermeiul s-a întărit, au făcut achiziții bune, va fi o nucă tare în acest campionat, dar cred că suntem mai buni și sâmbătă vom lua cele trei puncte. Am fost și eu acolo, au un antrenor tânăr, ambițios și priceput, lucrează bine cu jucătorii și vor dori și ei să înceapă bine. Cine va fi mai inspirat și va face mai puține greșeli, va câștiga”, a spus fotbalistul de 22 de ani.

Lângă Ciubotariu au mai ajuns în această vară la Crișul  Roșca, Tănase, Giurgiu, Ivan, iar de astăzi lotului s-a alăturat și Denis Mâneran. Mijlocașul lateral de 19 ani revenise la Ineu după aventura la Universitatea Cluj, dar a fost convins de Adrian Abrudean să joace în Liga 3-a în sezonul ce începe peste două zile.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – Salka, Lazăr – M. Vlad, Sg. Popa, Piț – L. Tenlep.

Crișul: Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Ciubotariu, Tănase, Susan – Clej, Modan, Giurgiu.

0
0

Articolul Poftiți la derby în Țara Sămădăilor! Lazăr: „Suntem pregătiți să câștigăm cu Crișul” v.s. Ciubotariu: „Suntem mai buni decât Cermeiul” Mâneran – sub comanda lui „Știli” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*