Poli câștigă finala mică în Cupa României

Condusă doar o singură dată, cu 2-1 în minutul 3, și egalată de numai două ori, la 16 și 17 în primele 5 minute ale reprizei a doua, SCM Politehnica Timișoara a câștigat astăzi la prânz finala mică a turneului Final4 al Cupei României, trecând cu 30-28 (16-13) de colega de eșalon din elită CSM Bacău în meciul pentru locul 3, al învinselor în semifinalele de ieri, și medaliile de bronz ale competiției knock-out. Deja nițel cu gândul și la startul de marți în campionatul Ligii Naționale, programat tot la Sfântu Gheorghe, antrenorul Vlad Caba n-a lăsat totul strict pe umerii pieselor cheie din efectiv, apelând și la tineri alb-violeți, însă chiar și așa bănățenii s-au menținut cel mai adesea la 3 goluri diferență, avans atins de 17 ori, maxim patru, 24-20 în minutul 47. O victorie mai degrabă de moral și palmares, dar greul începe cu adevărat abia marți, contra Potaissei Turda.

Handbaliștii Timișoarei au îndulcit astăzi întrucâtva amărăciunea înfrângerii de sâmbătă din semifinalele Cupei României, rezultate care se înscriu totuși în parametri normali, înfrângere cu mai rutinații constănțeni, implicați și în cupele europene, victorie cu CSM Bacău, într-un duel abordat de ”violeți” în calitate de favoriți în Sala Polivalentă din Sfântu Gheorghe. 

Dat fiind circumstanțele amânării și reprogramării turneului Final4 al Cupei României în prefațarea debutului de campionat, participarea bănățenilor în patrulaterul competiției K.O., oricât de onorantă ar fi, a complicat planurile staff-ului tehnic violet, Poli fiind supusă unui test de forță în Covasna, unde, adversarele sale de marți, miercuri și joi, din Liga Națională, n-au avut în calendar și apariții în turneul final de Cupă contând pentru sezonul trecut. Nici Potaissa, oponentă a celor de pe Bega marți de la ora 17, tot în transmisiune televizată, nici CSM Vaslui, adversară miercuri de la 13:30, nici CS HC Buzău 2012, oponentă joi de la ora 16, într-o reîntâlnire a lui Pero Milosevic cu fosta sa echipă.

În consecință, un nou debut de sezon aglomerat pentru alb-violeții care pe deasupra n-au prea avut parte de meciuri de verificare, așa cum anul trecut se prezentau în runda inaugurală la Steaua la puține zile după disputarea la Brașov a Supercupei României. Apariții în plus care sugerează ambițiile și eforturile timișorenilor, dar care nu pot fi abordate tocmai în condițiile în care și-ar dori, dat fiind lotul oarecum inferior valoric unor partenere de întrecere cu aspirații asemănătoare. 

Astăzi aveau însă de dovedit ceva, că au menținut un anumit standard, iar noua achiziție Barros i-a plasat încă din primul minut în avantaj, redobândit tot de el, 3-2 în minutul 5, după care Fenici și același Barros au mărit diferența la 5-2, adăpost la care SCM Politehnica s-a îndreptat încet dar sigur, cu ezitări și în primele minute ale reprizei a II-a, spre medaliile de bronz ale Cupei României. 

Nu cele mai strălucitoare dar aducând aminte că poliștii s-au calificat pentru turneul final și în sezonul 2019-2020, unul nou bătând acum la ușă. Până atunci, finala cu trofeul pe masă CS Dinamo – AHC Dobrogea Sud, astăzi de la ora 18…

Două treimi dintre golurile timișorenilor au fost marcate de 3 handbaliști, Barros cu 9 reușite, Sadoveac 6 și Fenici 5, celelalte fiind înscrise de Baican – 4 goluri, Șomlea 3 iar Călin Dedu, Neamțu și Caba câte unul.

La Sfântu Gheorghe a jucat până astăzi și CS Unirea Sânnicolau Mare, dar în barajul de promovare în Liga Națională, turneu patrulater cu meciuri fiecare cu fiecare în care bănățenii au pierdut toate aparițiile, 23-36 vineri cu CS Magnum Botoșani, 27-35 (13-16) ieri cu CSU din Suceava și 31-38 (16-17) astăzi dimineață cu CSM Alexandria.

Au promovat primele două clasate în patrulater, CS Magnum Botoșani, de pe primul loc grație unui 28-27 (12-9) astăzi în meciul neînvinselor vineri și sâmbătă, cu CSU din Suceava, care marți va debuta în elită contra Stelei, pe când Magnum Botoșani cu CSM București. 

Programul etapei I în Liga Națională masculină, pe coloana clasamentelor – dreapta secțiunii Handbal. 

The post Poli câștigă finala mică în Cupa României appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*