Poli încheie turul prin a egala cea mai bună serie de 3 succese

Într-o sâmbătă în care handbalul românesc a salutat debutul cu succes al naționalei feminine la turneul final al Campionatului Mondial din Germania, 29-17 (16-7) cu Paraguay la startul Grupei A din cea de-a doua zi a competiției, SCM Politehnica a pus punct tot în această după-amiază aparițiilor din turul sezonului regular în Liga Zimbrilor prin a completa a doua serie de câte 3 victorii în noua ediție, 26-19 (11-7) contra nou-promovatei Minaur Baia Mare, căreia i-a pricinuit al cincilea eșec consecutiv.

Învingători de dată recentă acasă cu HC Odorhei dar și joia trecută la Făgăraș, handbaliștii în alb-violet au completat și în etapa a XIII-a, ultima din tur, o altă serie de 3 victorii, precum în rundele 7-9, și atunci două dintre triumfuri fiind repurtate tot în sala ”Constantin Jude”.

Astăzi de la ora 16, în fața doar câtorva sute de spectatori în tribuna timișoreană, dar și a camerelor TVR2, bănățenii s-au desprins de două ori în prima repriză la 5 goluri diferență, pe fondul unui start eficient de partidă al interului Krsto Milosevic, iar la reluarea jocului s-au detașat din nou chiar și la opt goluri avans, 25-17 în ultimele faze ale căderii de cortină peste tur, după ce maramureșenii aveau un reviriment prin care egalau pentru a doua și penultima oară, 14-14.

Poli aborda încheierea turului având prima șansă în fața nou-promovaților decuplați la 6 puncte în urmă de zona locurilor 1-8 și în absența câtorva componenți, golgheterul Pierre Ragot, pivotul Mihai Bușecan și Alin Câmpan, iar după cum a desprins-o Krsto Milosevic cu 3 dintre primele 4 goluri ale gazdelor, 4-1, se părea că ”violeții” vor izbuti un galop de sănătate. Ceea ce au și reușit în mare parte, fără a fi deloc conduși, deși Minaur a taxat ieșirea mai relaxată a bănățenilor de la vestiare pentru repriza a II-a.

Vizitatorii aveau mare nevoie de puncte după seria înfrângerilor la limită la Vaslui, la două goluri handicap acasă cu dobrogenii, la 4 la Suceava și chiar la 7 joia trecută pe teren propriu cu CSM București, 21-28, însă n-au putut adăuga unicului triumf afară, consemnat cu 24-27 la Făgăraș în urmă cu 7 etape și aproape două luni.

În schimb, SCM Politehnica a strâns 26 de puncte din 13 apariții dintre care numai 3 pierdute, nădăjduind la un loc între primele 4 clasate, ceea ce i-ar conferi două partide pe teren propriu din trei în faza eliminatorie a sferturilor de finală, dar și ulterior, în cazul unei calificări în semifinale. Desigur, sezonul de toamnă încă nu s-a încheiat și au mai rămas puncte în joc și din retur, duminica viitoare tot aici, contra Dunării Călărași, iar apoi la HC Vaslui, însă timișorenii se pot declara în foarte mare măsură mulțumiți de parcursul din tur.

Completat astăzi cu brio prin a-și menține procentajul maxim pe teren propriu, 26-19 cu Minaur Baia Mare. Ca derulare a jocului, Krsto Milosevic a deschis scorul iar chiar dacă Popescu a egalat dintr-o aruncare de la 7 metri, același Milosevic dar și compatriotul său Marjanovic, din 7 metri, au înscris din nou pentru alb-violeți, Krsto Milosevic plusând pentru 4-1.

Lazic, o achiziție estivală a maramureșenilor antrenați de Raul Fotonea, a înscris pentru oaspeți, după care și extrema Lasica și-a trecut numele pe lista marcatorilor, completată în replică și de Daniel Mureșan.

Au urmat bare consecutive, Fenici din partea timișorenilor, dar și întâia eliminare, în contul lui Șania, cu o aruncare de la 7 metri în favoarea vizitatorilor, apărată însă de Daskaloski, anunțând alte parade de aceeași factură.

Orbovic a dublat avantajul, 6-3, după care Daskaloski a apărat o altă aruncare de la 7 metri, expediată de Sabou. Marjanovic a fost în schimb mai precis prin același procedeu, 7-3 contra lui Bucătaru, seria aruncărilor de la punct fix fiind continuată cu succes de tânărul Sergiu Makaria, debutant la 18 ani în elită, 7-4.

Krsto Milosevic a înscris și pentru a patra oară, din nou dublu avantaj, 8-4, iar Daskaloski l-a exasperat și pe Makaria, apărând încă un 7 metri. La care a spart gheața și ex-polistul Iulian Halcă, 8-5, fără ca Orbovic să nu riposteze, 9-5, la care Lasica a înscris din nou și el iar Sabou și același Halcă au replicat: 10-7.

A fost însă repriza lui Krsto Milosevic, unul dintre cei 4 marcatori ai poliștilor în prima parte, iar sârbul a avut ultimul cuvânt, 11-7 la pauză.

Ex-polistul Iulian Halcă a dat semnalul revirimentului vizitatorilor, 11-8, după care Marjanovic și Șania au refăcut avantajul de 5 goluri, 13-8, însă Minaur s-a arătat a fi tot mai iute în repunerile după golurile încasate, Lazic și același Halcă reducând la 13-10.

Didi Hrimiuc a semnat întâiul său gol al după-amiezii pentru alb-violeți însă a urmat un ”careu” maramureșean, prin Căbuț, Sabou, Halcă și Haiduc, 14-14, după ce Daskaloski mai și apăra contraatacul lui Sabou la 14-12 dar și Bucătaru intervenea în fața lui Marjanovic la 14-13.

Violeții fiind egalați, Pero Milosevic a solicitat inevitabil time-out și l-a reintrodus pe Fenici, cu succes, centrul înscriind pentru 15-14, însă Minaur a mai făurit o egalare cât se poate de promptă, în doar câteva secunde, prin Sabou.

Apelând la și mai multe forțe proaspete, Milosevic i-a scos la rampă cu primele lor goluri și pe Câmpan respectiv pivotul Leonard Ștefan, iar la 17-15 maramureșenii au suferit o eliminare pe bancă, trebuind să renunțe la Halcă dar rămânând în chiar 4 componenți în câmp, și prin eliminarea lui Haiduc.

Dublă superioritate de care au profitat extrema Marjanovic și Vuk Milosevic cu primul său gol, 19-15 fără cale de întoarcere, cu atât mai mult cu cât și Sabou urma să fie eliminat.

Căbuț a ripostat ce-i drept, 19-16, însă Câmpan, Marjanovic, Krsto Milosevic, același Câmpan și din nou Marjanovic au conturat chiar 5 goluri poliste fără replică, 24-16, pe fondul eliminării lui Vuk Milosevic la 23-16.

Finalul a devenit fără istoric iar gazdele au conservat avantajul de 7 goluri, Lazic înscriind pentru băimăreni, Vuk Milosevic pentru poliști, Haiduc în două rânduri pentru vizitatori iar interul Orbovic la final pentru SCM Politehnica, încheind cu Câmpan eliminat.

Victorii cu mici dubii dar conturată în cele din urmă la pas…

Marcatori…

SCM Politehnica (10): Milosevic 5 goluri (5 în repriza I), Marjanovic 4 (2 din 7 metri în repriza I + 2 după pauză), Orbovic 3 (2+1), Lasica 2 (2+0), Vuk Milosevic 2 (0+2), Șania, Hrimiuc, Fenici, Flavius Câmpan și Ștefan – toți câte unul, după pauză.

Minaur (8): Halcă 5 (2+3), Lazic 3 (1+2), Sabou 3 (1+2), Haiduc 3 (0+3), Căbuț 2 (0+2), Popescu 1 (1 – 7m +0), Mureșan 1 (1+0), Makaria 1 (1 – 7m +0).

Arbitri: Adrian Nacu și Adrian Rucoi (Târgu Mureș). Observator, mehedințeanul Constantin Milcu.

Rezultatele și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

The post Poli încheie turul prin a egala cea mai bună serie de 3 succese appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*