Poliţist tăiat cu sabia de un tânăr cu probleme psihice, agresorul a fost împuşcat

Un polițist a fost rănit cu o sabie în timp ce încerca să aplaneze un conflict între un bărbat și fiul său, semnalat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în zona Ciric.

„Un bărbat a solicitat ajutor prin serviciul 112 pentru ca fiul său să fie transportat la Spitalul de Psihiatrie Socola, întrucât acesta se manifesta violent. La locuința sa a ajuns un echipaj de poliție”, a precizat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul pentru care a fost solicitat ajutor medical are 31 de ani și refuza de mai mult timp să își ia tratamentul.

În momentul în care polițiștii de la Secția 4 au ajuns la domiciliu, era închis în baie. Au încercat să discute cu el, dar a ieșit cu o sabie în mână și l-a tăiat pe unul dintre ei în zona capului.

Polițiștii au solicitat întăriri de la o echipă a Serviciului de Acțiuni Speciale.

Potrivit Agerpres, pentru că tânărul îi amenința cu sabia, în timpul intervenției, unul dintre mascați l-a împușcat în picior. Agresorul a fost transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, unde chirurgii i-au scos glonțul. Potrivit medicilor, starea sa este acum stabilă.

Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, a declarat că polițistul a fost rănit ușor și a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie, unde i-a fost cusută plaga.

„Pacientul prezenta o plagă de patru centimetri în zona suprasprâncenară. El va rămâne internat pentru supraveghere de specialitate”, a arătat Diana Cimpoeșu.

În urma incidentului, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au deschis dosar penal pentru ultraj.

Citeste mai mult peromaniatv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*