Poliţiştii, implicaţi în campania de prevenire și combatere a violenței în școală

Poliţiştii, implicaţi în campania de prevenire și combatere a violenței în școală

În perioada 01-19 noiembrie a.c. în unităţile de învăţământ preuniversitar din județul Maramureș s-a derulat Campania „19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţelor asupra copiilor şi tinerilor”. În calitate de parteneri, poliţiştii de prevenire au discutat cu peste 250 de elevi în cele şapte sesiuni interactive susţinute.

 Iniţiatorii acestei campanii consideră că este necesară o focalizare a atenţiei asupra prevenirii violenţei şcolare, deoarece fenomenul poate cauza serioase prejudicii dezvoltării copiilor.

Violența din școală reduce șansele elevilor de a-și dezvolta personalitatea pe deplin și de a dobândi o educație de calitate, de aceea elevii trebuie să înveţe cum să-şi exprime furia, cum să gestioneze situațiile conflictuale, pentru a trăi în armonie cu cei din jurul lor, fără a leza starea de bine și buna dezvoltare a celorlalți.

În acest context, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au dat o mână de ajutor cadrelor didactice în demersul lor de sensibilizare a elevilor privind consecințele actelor de violență. Pentru cunoaşterea de către elevi a prevederilor legale privind consecinţele juridice asociate săvârşirii de infracţiuni sau alte fapte antisociale, poliţiştii au susţinut în această perioadă mai multe dezbateri cu elevii de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcolile Gimnaziale „I.L. Caragiale” şi „Lucian Blaga”  din municipiul Baia Mare” dar şi cu elevii Liceului Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuţii Măgherăuş.

De asemenea, în mediul rural, şeful Postului de Poliţie Comunal Sălsig – agent şef adjunct de poliţie Ghiman Marilena, a susţinut la şcoala din localitate o prezentare pe tema prevenirii traficului de persoane.

În speranţa că informaţiile furnizate de poliţişti despre delincvenţa juvenilă, situaţii posibile de victimizare , răspunderea contravenţională şi penală, au fost asimilate corect de elevi, poliţiştii vor răspunde şi pe viitor oricăror invitaţii venite din partea unităţilor de învăţământ.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*