Pomenirea Sfântului Mucenic Lup

Sfântul Mucenic Lup a vieţuit la sfârţitul secolului al III- lea şi începutul celui de-al IV- lea, în cetatea Novae, de lângă Dunărea de Jos, ca sclav. Localitatea Novae era aşezată în provincia Moesia Inferior, unde este astăzi oraşul Svistov, în Bulgaria, pe malul drept al Dunării, în dreptul localităţii Zimnicea. Din acest motiv, sunt persoane care susţin că Sfântul Lup ar fi din acelaşi neam cu noi.
Sfântul Lup a fost servitorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic. După uciderea Sfântului Dimitrie, Lup a înmuiat marginea veşmântului în sângele lui şi i-a luat inelul. Cu acest strai şi inel, Sfântul Lup a săvârşit multe minuni, aducând vindecare pentru multe boli şi neputinţe.
Pentru că nu primise botezul, s-a rugat lui Dumnezeu să-l învrednicească de botez, înainte de a-şi da duhul. După această rugăciune, a început să plouă peste acest mucenic. Astfel, în chip minunat a primit botezul.
Din relatarea vieţii sale aflăm că într-o zi a zdrobit idolii păgânilor, motiv pentru care închinătorii la idoli căutau să-l omoare. Este păzit în chip minunat de furia acestora, iar după ce primeşte botezul în chip miraculos, s-a predat de bunăvoie în mâinile păgânilor. După nenumărate chinuri, a fost osândit la tăiere cu sabia, astfel încât, pe 23 august, anul 304, Sfântul Lup a trecut la cele veşnice.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*