Pomii de la Spital, tăiați doar dacă va fi nevoie

Arborii din parcul spitalului lugojean nu vor mai fi extrași în masă, conform unui plan anterior prin care se prevedea reamenajarea spațiului verde din curtea spitalului, decizie luată în urma furtunii puternice din toamna lui 2017, care a rupt mai mulți copaci.
În urma demersurilor făcute ulterior, au fost marcați 180 de arbori, majoritatea cu o vechime apreciabilă, care ar fi trebuit tă­iați, în locul acestora urmând să se replanteze alții.

Planul nu a fost dus niciodată la îndeplinire în totalitate, din teren fiind în­depărtați doar câțiva arbori. O dată cu schimbarea administrației locale planul a fost revizuit.

“Vom îndepărta doar arborii bă­trâni, periculoși și cei apropiați de clădiri. Restul rămân! În locul lor vom planta alții și mai mulți decât au fost. În ultimele săp­tămâni au fost efectuate acțiuni de curățenie în curtea spitalului pentru îndepărtarea vegetației în exces crescută printre copaci, pentru igienizare și pentru nivelare”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

În curtea spitalului există un fond arboricol format din mai multe specii: molid, paltin, ulm, arțar, ienupăr, cireș japonez sau Ginkgo Biloba. Printre arborii eliminați, până acum, au fost c vechi și de dimensiuni mariei din fața pavilionului central în cursul lucrărilor de amenajare a parcării de la UPU și a unui nou punct de acces-control.

Curtea spitalului a ajuns în ultimii ani într-un stadiu avansat de neîngrijire.

Articolul Pomii de la Spital, tăiați doar dacă va fi nevoie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*