Pompieri prahoveni – în zona cu nivel de risc ridicat de incendiu din Grecia

Ieri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgeţnă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova au transmis primele imagini cu pompierii prahoveni care se luptă cu flăcările în Grecia.

În foto sunt doi salvatori care fac parte din Detaşamentul Sinaia, aceştia participând, alături de colegii lor, la acţiunile de stingere desfăşurate – potrivit ultimei informări a ofiţerului de legătură – în zona Vilia.
„S-a acţionat pentru limitarea propagării flăcărilor, lichidarea incendiilor izbucnite la locuințele din zonă, precum și în menținerea unei linii de protecție între frontul de incendiu și zonele neafectate.
De asemenea, la solicitarea autorităților elene, cisternele pompierilor români au alimentat autospecialele de stingere ale colegilor greci. De altfel, toate misiunile au fost executate în strânsă legătură și bună colaborare cu pompierii greci. Misiunea în zonă a fost asigurată și pe parcursul întregii nopți.
Echipajele pompierilor militari români au monitorizat în permanență și au asigurat protecția Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias. Astfel, 11 militari, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren și un UTV (vehicul de teren), au rămas până dimineață și s-au asigurat că obiectivul respectiv este în siguranță.
În această dimineață (ieri – n.n.), pompierii militari din bază urmează să primească noi misiuni de intervenție, din partea ofițerului de legătură elen, ținând cont că zona în care modulul își desfășoară activitatea este încadrată la un nivel de risc de incendiu «ridicat»”, este ultima relatare de la faţá locului, postată pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: ISU Prahova

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*